Великотърновски актьор с главна роля в новия филм за Ботев

Боян Фърцов се превъплъщава в образа на Георги Апостолов

 

ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН УСПЕХ ПОСТИГНА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ АКТЬОР БОЯН ФЪРЦОВ, КОЙТО ПОЛУЧИ ГЛАВНА ПОДДЪРЖАЩА РОЛЯ В НОВИЯ ФИЛМ ЗА БОТЕВ. Лентата на Максим Генчев вече се върти в кината, а старостоличани също могат да се насладят на филма, чиито прожекции ще продължат, докато има интерес към продукцията.

МЛАДИЯТ АРТИСТ ОТ МУЗИКАЛНО-ДРАМАТИЧНИЯ ТЕАТЪР „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“ ВЛИЗА В РОЛЯТА НА РЕВОЛЮЦИОНЕРА ГЕОРГИ АПОСТОЛОВ, след като се явява на кастинг. Лична покана за прослушването той получил от режисьора на лентата. И не се поколебал да приеме последвалото предложение. Това е първият му пълнометражен филм, а снимките били изключително емоционални за него.

„Когато става въпрос за българската история, винаги е предизвикателство. Беше много приятен процес. Участвах 20 дни на снимачните площадки. Снимахме в Калофер основно. Имаме сцена и на кораба „Радецки“, което беше много вълнуващо. Снимахме и в Мъглиж“, сподели за „Борба“ Фърцов.

23-ГОДИШНИЯТ СТАРОЗАГОРЧАНИН ГЕОРГИ АПОСТОЛОВ Е БЛИЗЪК СЪРАТНИК НА БОТЕВ. УЧАСТНИК Е В НЕГОВАТА ЧЕТА И ИМА СИЛНО ВЛИЯНИЕ ЗА ВЗЕМАНЕТО НА ВАЖНИ РЕШЕНИЯ. Заралията е имал бурен нрав, но е бил доста разумен за годините си, което допада изключително много на Боян Фърцов.

„Даже е по-сладко да изиграеш роля на не толкова известен революционер, защото можеш да вложиш от себе си. Не трябва толкова да се осланяш на исторически факти. Докато образът на Ботев например е толкова популярен, че трябва да се придържаш към написаното. Това, че е избухлив характер, на мен ми харесва доста. Падам си по такива персонажи. Максим Генчев ми даде документи, които разказват за Апостолов“, сподели младият артист.

БОЯН ФЪРЦОВ ВЕЧЕ Е ИСТИНСКА ЗВЕЗДА В СТАРАТА СТОЛИЦА. УЧЕНИЦИ МУ ИСКАТ АВТОГРАФИ, СЛЕД КАТО СА ГЛЕДАЛИ ФИЛМА, а кино в старата столица предлага специални цени за учащи. „Аз нямам самочувствие на звезда, та чак да ми се вземат автографи. Отидох при децата да им благодаря, че са гледали филма. Хубаво е да се гледа точно от ученици. Замислих се, че за тях е много по-добре историята да се разкаже по такъв начин и в паметта им да остане следа. Все пак не е като да научиш урок, а ти го разказва филмът. Актьорите влагат душа и мисъл в това“, допълва младата надежда на великотърновския театър.

А В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ ВЕЧЕ ВАЛЯТ ХВАЛЕБСТВИЯ ЗА ИГРАТА НА МЛАДИЯ АРТИСТ, КОЙТО СЕ ВКЛЮЧИ И В ИНИЦИАТИВАТА НА ТЕАТЪРА ЗА СРЕЩА С УЧЕНИЦИ В НЯКОЛКО УЧИЛИЩА. „Благодаря ти, Бояне, че запали моите ученици с таланта си и представянето на образа на Георги Апостолов, а от вчера следобед не спират да ми звънят и говорят колко са щастливи, че те видяха след филма на живо, че си им дал автографи и си се снимал с тях“, написа във Фейсбук Таня Мишева, която е учител в ОУ „Д. Благоев“.

В СЪЩОТО ВРЕМЕ УСПЕХЪТ СЪВСЕМ НЕ Е ГЛАВОЗАМАЯЛ БОЯН ФЪРЦОВ, КОЙТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ УЧАСТВА В ДВЕ ПРЕМИЕРИ НА МДТ „КОНСТАНТИН КИСИМОВ“. Младият артист е самокритичен и се стреми да поправя грешките си. „По скоро си търся кусури, защото според мен не е толкова важно да видиш какво си направил добре, а това, което не си направил добре. За да можеш да работиш над него и да го коригираш“, разказва Фърцов.

Младият артист е роден е в Пазарджик, средното си образование завършва във Варна, а след това учи в НАТФИЗ. През миналата година се присъединява към великотърновския театър.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.