Общество

Въпреки високите цени на горивата в КАТ се извиват опашки от желаещи за регистрация на коли

От две седмици намалиха цените на гражданската отговорност

 

ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НЕ СПИРАТ ДА РАСТАТ, КАТО ДИЗЕЛЪТ МИНАВА 3,10 ЛВ. НА НЯКОИ ОТ ВОДЕЩИТЕ БЕНЗИНОСТАНЦИИ, НО ВЪПРЕКИ ТОВА В КАТ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИДВАТ МЕРАКЛИИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА АВТОМОБИЛИ. Високите цени на бензина, дизела, газта и метана не отказват хората да се сдобият с кола и те продължават да се редят на опашки.

„Противно на очакванията сериите на регистрационните номера се изчерпват много бързо. Ние виждаме това по застраховките, които идват да си правят, което означава, че няма отлив на желаещи да си купуват автомобили“, споделиха за „Борба“ от водещ застрахователен брокер в града.

ОТ НЯКОЛКО СЕДМИЦИ ИМА СЕРИОЗНО НАМАЛЕНИЕ ПРИ ЦЕНИТЕ НА ЗАСТРАХОВКАТА „ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ“. ПОНИЖЕНИЕТО Е С ОКОЛО 20% ПРИ РАЗЛИЧНИТЕ КОМПАНИИ.

От няколко седмици цените на гражданската отговорност са намалени с 20%.

„Действително намалението се усети веднага. Почти всички застрахователи намалиха цените си. Сега една застраховка средно е около 180 лв. за година, което е доста по-евтино от началото на годината например“, твърдят брокерите.

Няма сериозна промяна при търсенето на застраховки, които като цяло са константа. Миналата седмица е била доста натоварена за брокерите, докато настоящата е започнала по-слабо. Застрахователите споделят, че обикновено има приливи и отливи.

НЯМА ВИДИМО НАМАЛЕНИЕ И НА ТРАФИКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАРАДИ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА. Ключовите кръстовища продължават да се задръстват в пиковите часове. Но така или иначе, цените на горивата са непосилни за много хора в момента. Между 2,97 и 3,30 е цената на дизела в старата столица, малко по-евтини са стойностите на бензина. Газта също е над 1,50 за литър. Само преди две години сривът при цените на основните петролни продукти беше смайващ. Заради пандемията и затварянето на градовете цените на дизел и бензин паднаха до 1,50 лв. и върнаха стойностите си от 2004 година.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *