Ваня Парушева уши нови униформи за мажоретките от гимназията и за театрална трупа от град Стамболийски

Клубът по интереси при СУ „Цанко Церковски” гласи спектакъл за 24 май

 

Ваня Парушева с новите униформи за мажоретките.

ИЗВЕСТНАТА ШИВАЧКА ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ ВАНЯ ПАРУШЕВА УШИ УНИФОРМИ за театрален състав от град Стамболийски край Пловдив и нови облекла за мажоретния състав на Полски Тръмбеш. От училището край Пловдив я намерили по интернет, където тя има от доста време сайт „Румита – шивашко ателие”. Учителки от тамошното училище харесали нейните облекла и след като им пратила мостра, поръчали 10 костюма. За Ваня Парушева това е голям пробив след пандемията и за пръв път пробива в Южна България. Тя е щастлива от факта, че са избрали нейното ателие в Полски Тръмбеш независимо от факта, че в Стамболийски и в Пловдив има голям избор на моделиерки. Тя предложила специален плат за червените костюми на трупата от гимназия „Отец Паисий”, която подготвяла спектакъл по български автори.

ОСВЕН ТОВА ВАНЯ ПАРУШЕВА ВЕЧЕ Е ГОТОВА И С 10 НОВИ КОСТЮМА ЗА МАЖОРЕТНИЯ СЪСТАВ НА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. Те са в синьо и момичетата от СУ „Цанко Церковски” ще ги покажат по време на програма в града за 24 май.

Мажоретният състав при СУ „Цанко Церковски“ е основан през 2017 година, а тази учебна година е клуб по интереси „Мажоретки“ и продължава традицията под ръководството на Анна Дайновска – учител по физическо възпитание и спорт. В състава участват момичета от първи до пети клас. В репертоара на състава са включени общо три композиции, една от които е изградена на основата на народна маршова музика.

Мажоретният ансамбъл на Полски Тръмбеш.

Неговата цел е да провокира интереса у младите хора към магията на танцовото изкуство. С тренировките по мажоретни танци се развиват артистичност и усет за естетика. Придобива се добра двигателна култура, правилна походка и стойка на тялото, развиват се музикалност, пластичност и чувство за ритъм. Танцът възпитава в дисциплина, трудолюбие и самочувствие както на сцената, така и в живота, споделя Анна Дайновска. Момичетата участват в училищните мероприятия. Съставът работи с ентусиазъм и желание. Мажоретките с много артистичност и усмивки успяват да завладеят публиката при всяко свое представяне, както се очаква да бъде и на 24 май.

ТЕЗИ ДВЕ ПОРЪЧКИ СА СРЕД МАЛКОТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ГОДИНИ ЗА ВАНЯ ПАРУШЕВА. Нейното ателие работи в центъра на Полски Тръмбеш вече 12 години, но обикновено има заявки по време на абитуриентските балове през последните години. Тя припомня, че през годините преди пандемията е облякла над 20 самодейни състава в областта и извън нея. Но сега е особено щастлива, че са я харесали чак от град Стамболийски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.