Дават близо 40 000 лв. за разчистване на бурените и подмяна на старата ограда на областната болница

39 651 ЛВ. СТРУВА РЕМОНТЪТ НА ОГРАДАТА НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ И ЛИКВИДИРАНЕТО НА ЗАФОРМИЛОТО СЕ ПРЕДИ ГОДИНИ СМЕТИЩЕ ЗАД МЕТАЛНИТЕ ПАНА към бул. „Никола Габровски“. Облагородяването на участъка е към своя край, а дейностите се извършват от фирмата „А ЕМ БИ КОНСТРУКШЪН“ ЕООД, която спечели обществената поръчка. Компанията предложи най-ниска ценова оферта и бе избрана пред четирима други кандидати.

За 15 дни фирмата пое ангажимент да махне старите пана, да изчисти избуялата растителност и тоновете боклуци, трупани в района, да изхвърли излишните земни маси, да направи бетонна основа и накрая да монтира нова ограда.

При събарянето на старите заграждения минувачите останаха втрещени от грозната гледка – пластмасови бутилки, торбички, метални кенчета, опаковки и т.н.

Облагородяването ще осигури приветлив вид на двора на лечебницата в унисон с модерното ново крило на клиниката. Предвижда се и разширяване на прилежащия паркинг в близост, който ще бъде достъпен не само за работещите в стационара, но и за всички лица, посещаващи болницата.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.