ОбществоСвищов

Стартира асфалтирането на улици в населените места от община Свищов за над 1,2 млн. лева

В община Свищов стартира асфалтирането на улици в населените места за над 1 млн. и 200 хил. лева. Средствата са осигурени от Инвестиционната програма на Общината, чрез Министерски съвет и Фонд ФЛАГ, а за ремонтните дейности са изготвени инвестиционни проекти от община Свищов.

Ремонтните дейности започнаха от село Вардим и ще продължат поетапно в останалите населени места. Улиците, които ще бъдат ремонтирани са определени от съответния кмет на всяко населено място, с оглед на реална преценка за неотложна необходимост и целесъобразност.

Очаква се ремонтните дейности да приключат до края на 2022 година.

Общинското ръководство за пореден път показа своята ангажираност към създаването на по-добри условия за живот на своите жители в населените места. Усилията за подобряване на пътната инфраструктура и търсенето на начини за финансиране вече дават своите положителни резултати.

Припомняме, че през последните няколко години, въпреки трудностите, пред които ни изправи пандемията, община Свищов успя (чрез различни финансови инструменти, национални и европейски програми, и държавно финансиране) значително да подобри своята инфраструктура. Реализира основен ремонт на силно компрометирания пътен участък от границата с община Ценово до град Свищов; обнови няколко от големите си жилищни квартали, подмени голяма част от ВиК мрежата си в града и осигури асфалтирането на над 80 % от уличната настилка в общинския център. Сега асфалтирането продължава и в населените места, където някъде вече са направени и значителни ВиК инвестиции, с които бе подобрено водоподаването.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *