Шефът на “Съдова хирургия“ в УМБАЛ „Лозенец“ ще преглежда в Горна Оряховица

Д-Р РОСЕН РАЗБОЙНИКОВ, КОЙТО Е КАРДИОХИРУРГ И НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО СЪДОВА ХИРУРГИЯ В УМБАЛ „ЛОЗЕНЕЦ“, ЩЕ КОНСУЛТИРА пациенти в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица.

д-р Росен Разбойников

Визитата му е в рамките на сътрудничество между двете лечебни заведения, целящо да повиши здравната услуга в железничарския град и околностите. Включването на медика в инициативата става след като часовете за посещение на колегата му д-р Пейо Мишев бяха изчерпани моментално. Така се дава възможност на още пациенти да се възползват от компетенциите на професионалисти от такъв ранг. Двамата специалисти ще преглеждат на 25 юни, а записването продължава на телефон 0878 746 480.

Професионалният път на д-р Росен Разбойников включва болница „Св. София“ и МБАЛ „Сърце и мозък“ в Плевен. През 2013 г. стана част от екипа на УМБАЛ „Лозенец“, като първоначално работи в направленията варицектомия на вродени сърдечни малформации, поставяне на байпаси, ендоваскуларно лечение на съдова недостатъчност и т.н. Впоследствие той става шеф на „Съдова хирургия“.

Специализирал е в университетската болница кардиохирургия в периода 2003- 2017 г., като по това време е придобил опит в харвестинг на артериални и венозни графтове, стернотомии, торакотомии и други високотехнологични интервенции.

Д-р Разбойников е бил докторант към Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, има и практика като асистент по обща хирургия на студенти. Работил е и в болници във Великобритания и Испания.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *