Живущи на основна туристическа улица: Настилката е в трагично състояние, нямаме шахти, а при всеки дъжд става блато

От района на Самоводска чаршия алармираха кметството за калпавата инфраструктура, последният ремонт е от… 1951 г.

 

Преминаването по ул. „Панайот Типографов“, която е част от Самоводска чаршия, увеличава риска от травматизъм.

ЖИВУЩИ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА УЛ. „ПАНАЙОТ ТИПОГРАФОВ“, КОЯТО Е ВАЖНА ЧАСТ ОТ ЕМБЛЕМАТИЧНАТА Самоводска чаршия, изпратиха сигнално писмо до кмета инж. д-р Даниел Панов и Общинския съвет за лошия имидж по пътя на туристите, който носи отсечката. Представители на 51 семейства са подкрепили и протестно писмо с искането за спешен ремонт на мястото, какъвто за последно е правен през далечната 1951 г. „Нямаме дренаж, нямаме шахти, а няколкото налични са запушени. При всеки дъжд от стъпалата към паралелната ул. „Резервоарска“ се излива река, която превръща в блато ул. „Панайот  Типографов“, обобщават тревогите си обитателите на тази емблематична за старата столица и туризма градска зона. Те допълват още, че калдъръмът, с който е застлана улицата, е изкъртен и на много места зеят дупки, които правят мястото непроходимо не само за коли, но и за пешеходци. Всичко това при факта, че именно Царевец и Самоводска чаршия са най-посещаваните обекти в болярския град и формират основния му туристически облик.

УЛ. „ПАНАЙОТ ТИПОГРАФОВ“, КАКТО И ОЩЕ ДЕСЕТИНА ОТСЕЧКИ В СТАРАТА ЧАСТ ОТДАВНА СА ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ, КОИТО НЕ МОЖЕ ДА ПРЕОДОЛЕЕ МЕСТНАТА ВЛАСТ. Трасетата останаха необезпечени от проекта за 11 млн. лв., по който бяха направени доста други улици в Старо Търново, по които обаче не минават туристи. Чаровните улички, заради които идват мнозина, незнайно защо не попадат и в списъка с приоритети, подсигуряван от общинската хазна. От местната администрация са изготвили проекти за заобиколените от инвестиции места, но пари за тях все още няма.

На няколко пъти за състоянието на „туристическите улици“ алармираха общински съветници, но това също не хвана ред. Сега живущите се надяват, че масовостта в подписката ще накара властимащите да вземат присърце проблема и нещата да излязат извън сферата на обещания и намерения.

Стилян НАЙДЕНОВ

One thought on “Живущи на основна туристическа улица: Настилката е в трагично състояние, нямаме шахти, а при всеки дъжд става блато

  • 21.06.2022 в 13:15
    Permalink

    Не разваляйте рахата на кмета сега…тъкмо отпуснаха ковид мерките и може пак да ходи да се снима по събития и софри, вие го занимавате с неща, които не го вълнуват.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.