Поклон към учителя! Зрелостници от Старопрестолната гимназия по икономика написаха благодарствен адрес за класната си

Випускниците от XII „а“ клас на Старопрестолната гимназия по икономика написаха от свое име и от името на родителите си благодарствен адрес към класната си ръководителка Ангелина Великова. Почитта си към любимата учителка абитуриентите изразиха, още когато я поканиха по особено атрактивен начин на бала си, изнасяйки я на ръце, което „Борба” отрази.

Майка на випускник ни писа с желание да публикуваме благодарствения адрес, за да стане той достояние на широката общественост. Той е входиран до директорката на училището и в него се подчертават и заслугите на всички учители по призвание, душа и сърце, изпълнили дълга си към техните деца. Ето и част от текста:

„Уважаеми УЧИТЕЛИ,

Всяко дълго пътуване започва с малка крачка напред. Издигайки се нагоре по стълбицата на класовете, избирайки своето професионално образование, на прага между детството и юношеството децата ни бяха поети от грижовните ръце и отвореното сърце на г-жа Ангелина Великова, която беше неотлъчно до тях по пътя, по който израснаха и се превърнаха в личности. От класната си ръководителка и учител по БЕЛ г-жа Великова нашите деца научиха да отстояват себе си, да сбъдват мечтите си и вървят по пътя си достойно. Класната учителка на нашите деца направи училището наистина живо за тях чрез усилията си да насърчи желанието им за учене, себеутвърждаване, провокиране на въображението и идеите им. Благодарение на нейната упоритост, подкрепа и напътствия, търпение и разбиране, умението да прилага знанието за развитие на учениците, те превзеха много върхове. Г-жа Великова не беше просто преносител на знания, а вдъхновител и приятел на нашите деца.

XII „а“ клас на Старопрестолната гимназия по икономика вече с дипломи.

ПОКЛОН И БЛАГОДАРНОСТ от ВСИЧКИ НАС, УЧЕНИЦИТЕ от XII „а“ клас, випуск 2022 г. на Старопрестолна професионална гимназия по икономика – В. Търново, И ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ, към госпожа Ангелина Великова. За упоритата и всеотдайна работа на нашата УЧИТЕЛКА, за подкрепата й, за това, че осъзнато ни даваше най-доброто от себе си като учител и човек, пренебрегвайки себе си. За това, че е посветила живота си на това да развива следващото поколение, че е приела професията учител като мисия и призвание! БЛАГОДАРИМ, че изпълнихте дълга си към нас, учениците, и бяхте наш УЧИТЕЛ! Научихте ни чрез собствения си пример, че добрите думи имат огромна сила, че рецептата за любовта е приятелството и че съграденото с любов и истина трае вечно! Ние всички поотделно сме различни, но взети заедно сме едно цяло. И като едно цяло във всеобща прегръдка всички ние казваме: СЪРДЕЧНО БЛАГОДАРИМ!!!”.

Специална благодарност е изразена и към г-жа Ана Маркова – преподавател по счетоводство, и всички нейни достойни колеги, защото, да си УЧИТЕЛ, е мисия и призвание – да възпитаваш децата, да вярваш в тях и да ги научиш да повярват в себе си, да спечелиш доверието им. Уважавайки себе си, да уважаваш тях, отстоявайки себе си, да ги научиш да отстояват позициите си, носейки с чест и достойнство дълга да си УЧИТЕЛ, да ги научиш, че „чест“ и „достойнство“ не са думи от речника”, се казва още в документа.

Носителите на наградата в памет на Цветанка Мънчева.

Благодарственият адрес бе представен на официалната церемония на 22 юни при връчването на дипломите на зрелостниците от XII „а“ клас. 10 от тях завършват с отличен успех, 7 са с диплома 6,00 при 8 пълни отличника за целия випуск.

Александър Русев от XII „а“ и Виктория Кюркчиева от XII „б“ са носители на ежегодната наградата в памет на учителката Цветанка Мънчева, учредена от семейството й и от випуск 1997. Тя се присъжда на зрелостници, завършили с отличие и допринесли с изявите си за престижа на гимназията.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.