Братя Димитрови със силно представяне на мемориала „Стоян Иванов“ в Шумен

Гросмайстор Мартин Петров спечели осмото издание на Националната индивидуална купа за мъже по ускорен шах и блиц мемориал „Стоян Иванов“ в Шумен. В състезанието участваха седем гросмайстори – рекорд за всички издания на мемориала, както и много силни майстори, държавни шампиони и представители на много шахматни школи от цялата страна и от още шест държави. За втора поредна година партиите на първите шест дъски в турнира по ускорен шах бяха излъчвани на живо в интернет. Наградният фонд за тази година бе 7000 лева – почти двойно по-голям от миналогодишния. Турнирът се проведе с подкрепата на Община Шумен и под патронажа на кмета Любомир Христов.

Подгласници на първенеца станаха Васил Спасов и Момчил Николов, следвани от Вячеслав Тиличеев, миналогодишния победител гросмайстор Радослав Димитров от В. Търново, със 7 от 9 възможни точки и Любомир Данов. В призовата десетка завършиха още Георги Филев, Красимир Мутафов, Ивайло Енчев и Сашо Николов. Братът на Радослав Димитров – международният майстор Павел Димитров, е с 6,5 от 9 т. и раздели 9 – 13-о място.

В турнира на блиц победител отново стана Мартин Петров, като братя Димитрови също се представиха силно, а в четвъртия кръг даже се срещнаха на първа дъска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.