Горещи новиниОбщество

С курбан и обща молитва жителите на Първомайци пожелаха да спре черната серия от трагедии на пътя

На големия празник Преображение Господне жителите на Първомайци се помолиха за душите на загиналите в катастрофи и за здраве и благополучие на селото. Четирима свещеници направиха водосвет и осветиха курбана, който кметството подготви за здравето на първомайчани. На молебена присъства и кметът на Общината инж. Добромир Добрев, както и много жители на Първомайци и близки на опечалените семейства.

„Вземете си късче от този курбан, наречен е за здраве, никога повече да не минаваме през такива нещастия”, пожела кметът на селото Ясен Янков, по чиято инициатива е ритуалът. Всички се помолиха да се сложи край на поредицата от трагедии, застигнали Първомайци – в рамките на няколко дни двама младежи намериха смъртта си в катастрофи, което стана и повод за общоселската молитва. „Нека към нашите молитви прибавим и отговорно поведение на пътя”, с тези думи се обърна към хората отец Зоран.

„Вярвам, че молитвите ни ще бъдат чути, когато и ние сме отговорни на пътя. Хора, моля ви, бъдете разумни и предпазливи! Пазете себе си и хората край вас. Преди ден още един горнооряховчанин в разцвета на силите си загина в жестока катастрофа. Тази нощ четирима румънски граждани намериха смъртта си след тежък удар между Поликраище и Куцина. Да спрем тази черна серия, да шофираме внимателно и взаимно да се пазим”, призова кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *