Спорт

Седем са номинираните за спортист N 1 на Горна Оряховица

След двегодишно прекъсване в Горна Оряховица отново ще отличат на церемония най-добрите си спортисти. Спортно дружество „Локомотив” вече направи анкетата сред треньори и спортни деятели и ще проведе награждаването на 20 декември от 17:30 часа в Младежкия дом.

Както беше и преди пандемията, ще има две класации – за десетте най-добри при мъжете и жените и за най-добрите млади спортисти до 19 години. Отделно всеки клуб ще награди най-перспективните си млади състезатели. Тази година няма да има десетка, тъй като има само седем номинации. Седем са номинациите и при младежите.

Подреждането на спортистите при мъжете и жените се определя от комисия, която оценява предложенията по точкова система според разработената методика. При младите спортисти клубовете правят номинации, за които гласуват всички треньори.

За последен път В Горна Оряховица десетка и спортист N 1 бяха избрани през 2019 г. Купата тогава отнесе състезателят по канадска борба Пламен Димитров, който е четирикратен носител на това отличие. Тази година обаче със сигурност ще има нов носител на трофея, тъй като канадската борба не участва в класирането. Федерацията по армрестлинг стана поредното разцепило се спортно обединение и горнооряховският клуб, или поне голяма част от него, остана при опозицията на сега действащия президент Асен Хаджитодоров. Това доведе и до неучастие на Пламен Димитров и голяма част от съотборниците му в големите първенства. Очаква се отборът по хандбал на „Локомотив” да вземе отличието при колективните спортове, тъй като постигна сериозни успехи през годината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *