Горещи новиниОбщество

Започна реконструкцията на улица „Георги Кирков“ в град Павликени

Първа копка от рехабилитацията на улица „Георги Кирков“ в град Павликени направиха кметът инж. Емануил Манолов и представителят на изпълнителя на строителните работи инж. Петър Христов.

Предвидените дейности включват: основен ремонт и рехабилитация на асфалтовата настилка, реконструкция на съществуващите тротоари с подмяна на бетонни бордюри и тротоарната настилка. Предвижда се премахването на 18 броя дървета и засаждане на нови видове, съобразени с градската среда. Във връзка с организация на движението е предвидено изпълнението на хоризонтална маркировка и монтиране на пътни знаци.

Улица „Георги Кирков“ е стратегическа за град Павликения. Тя започва от площад „Свобода“, преминава покрай сградата на Община Павликени и достига до Летен театър „Никола Гюзелев“ като свързва центъра с парк „Кирил Ракаров“, а по протежението й са търговски обекти, ресторанти, кътове за отдих. Именно затова е избрана тази улица.

Проектът за обект „Основен ремонт, рехабилитация и благоустрояване на ул. „Георги Кирков“ от ОК 555 до ОК 223 гр. Павликени” е на обща стойност 452126,11 лв. с ДДС и е финансиран от бюджета на Община Павликени.

„През миналата година Община Павликени инвестира над 1 млн.лв. в реконструкция и рехабилитация на пътна и улична мрежа и по всичко личи, че и през новата година ще има много работа“, каза инж. Манолов по време на церемонията за старт на строителството. Той подчерта ползите за гражданите от рехабилитацията на улици и четвъртокласни пътища. „Всички наши проекти целият да повишат качеството на живот в град Павликени и се надявам са срещнат разбиране от страна на живущите в района на строителните работи“, каза още градоначалникът.

Започването на ремонта в разгара на зимата няма да намали качеството на строителната работа. С модерните технологии, новите материали и напредъка на строителната химия отдавна строителството не е сезонен отрасъл, а целогодишен, подчерта кметът, който е строителен инженер.

След проведена процедура за избор на изпълнител на СМР, Община Павликени възложи с договор ремонтните дейности на ДЗЗД „Улици Павликени“ – Севлиево с управител Невена Станчева-Иванова. Строителен надзор по време на строителството ще се  изпълнява от представители на „Ведипема“ ЕООД – София с управител Димитър Димитров.

Авторски надзор по време на строителството ще изпълнява „ИМПРО” ЕООД – Велико Търново с управител инж. Иван Йовчев.

„На живущите на улицата обещавам една красива и достъпна среда и ги моля за търпение и толерантност по време на строителните работи“, каза управителят на ДЗЗД „Улици – Павликени“ Невена Станчева-Иванова.

За сполука в работата начинанието благослови протойерей Димитър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *