Горещи новиниСпорт

„Борба“ номинира Кирил Десподов за футболист на годината, подкрепи и Станимир Стоилов за треньор N 1

Най-добрите вратар, защитник и полузащитник в нашето първенство също съвпаднаха с вота на областния всекидневник

 

Кирил Десподов от „Лудогорец“ бе избран за футболист на годината у нас за втора поредна година. Той спечели вота на българските спортни журналисти със 193 точки, оставяйки зад себе си Илия Груев – младши (179) и Ивайло Чочев (109). За поредна година в анкетата участва и областният всекидневник с най-голям тираж – в. „Борба“. Нашият избор за N 1 в класацията също е Кирил Десподов с подгласници Ивайло Чочев и Антон Недялков.

За Десподов призът е трети, с което той се изравни с Христо Бонев и Ивелин Попов. С пет статуетки е Христо Стоичков, а на върха със седем – Димитър Бербатов.

На награждаването присъстваха министърът на младежта и спорта Весела Лечева, президентът на българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, вицепрезидентът на централата Емил Костадинов, както и много настоящи и бивши футболисти.

Най-добър треньор за 2022 година е Станимир Стоилов, втори остана Ивайло Петев, а трети Илиан Илиев. И тук нашият избор съвпада с този на повечето колеги, но втората позиция е за Станислав Генчев, а третата за Илиян Илиев.

Светослав Вуцов („Славия“) и Даниел Наумов („ЦСКА 1948”) разделиха наградата за най-добър вратар. Двамата събраха по 26 гласа, а трети е Густаво Бусато от ЦСКА с 22 гласа. В тази категория ние гласувахме за Светослав Вуцов.

Антон Недялков от „Лудогорец“ грабна наградата за вай-добър защитник с 32 гласа, сред които и този на „Борба“.

Ивайло Чочев е победител в категорията за най-добър полузащитник със 73 гласа, като и тук вотът съвпада с нашия.

Кирил Десподов бе определен за най-добър нападател с 58 гласа. Изборът на „Борба“ – Бърнард Текпетей от „Лудогорец“, е на втора позиция.

За най-добър чужденец бе избран Бърнард Текпетей с 30 точки, който остави зад себе си на две точки предпочетения от „Борба“ Каули Оливейра, също от „Лудогорец“.

Най-прогресиращ млад футболист е Никола Илиев от „Интер“, като в тази категория ние гласувахме за Пламен Андреев от „Левски“.

За поредна година Симона Петкова стана футболист на годината в категорията „женски футбол”, в която ние предпочетохме Вероника Гоцева от „Барокко“ (София).

Защитникът на „ЦСКА – София”Брадли де Нойер, спечели приза за най-красив гол в България за 2022 година с попадението си във вратата на „ЦСКА 1948”.

Призът „Лъвско сърце – Трифон Иванов“ отиде при Тодор Неделев, който се възстанови след тежък инцидент и операция на главата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *