Подготвят 18-ото издание на „Културен туризъм“, поканени са кметовете на балканските столици

С по-модерна визия и нови идеи ще изненада участниците и гостите 18-ото издание на международното изложение „Културен туризъм”, което предстои във Велико Търново. То ще се проведе от 20 до 23 април в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”, които ще бъдат изпълнени от край до край с изложители. Новата идея е да бъдат поканени кметовете на балканските държави по линията на В40, а целта е да се създаде общ балкански продукт за културно-историческото наследство и неговото опазване. „Преди дни изпратихме поканите, така че за потвърждения е още рано, тук се задейства и дипломацията. Подготвяме се активно за изложението и сме в непрекъсната комуникация“, коментира за в. „Борба“ управителят на туристическата агенция „Царевград Търнов“ Борислав Йорданов.

Дегустации на вина и мести специалитети, възможност всеки да си закупи от предлаганите експонати, представяне на отличителните продукти на всяка дестинация у нас и от чужбина са част от акцентите в изложението. Ще има обособена зала, в която всяка община ще може да представи местните места за настаняване, бизнес, типичната кухня, бизнес и производства, които са най-характерни за региона. Залага се на представянето на дестинация, включително и с всички характерни фестивали, събития и изложения.

Тази година дори е предвидено място за медиите, където те да провеждат срещите си и да отразяват събитието. Организатори на форума са Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Община Велико Търново.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *