Образование

Студенти ще работят в реална среда за подбор на кадри в сътрудничество с топексперти

Студенти от Великотърновския университет ще работят в реална среда за подбор на кадри и в сътрудничество с топексперти в сферата на човешките ресурси.

В тази връзка в Стопанския факултет беше открита инициативата HR: Rush for Practice, която е подкрепена от Българската асоциация за управление на хора. Тя ще продължи в рамките на един месец и дава възможност на студенти от университета, изучаващи предмети, свързани с човешките ресурси, да работят по реален практически подбор на кадри в сътрудничество с HR специалист на едни от най-големите компании, опериращи на българския пазар.

Предварително бяха сформирани 20 екипа от по двама студенти, които трябва да изпълнят предварителен подбор на кадри на реално отворени позиции в компаниите. HR кандидатите ще търсят на базата критерии по задание за съответната позиция 20 таланти за работа. В работата си младежите ще използват един от най-иновативните инструменти за подбор на кадри – Pleggi.

Активното взаимодействие с бизнессредата е от първостепенно значение за Великотърновския университет. Инициативата предоставя възможност на студентите, изучаващи „Управление на човешките ресурси“, да работят в реална среда на подбор на кадри с водещи HR специалисти.

Сн. ВТУ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *