Горещи новиниОбщество

Кметът на Златарица Михаил Ганев остава на поста си засега

Заради процедурен пропуск ОИК изиска от КПКОНПИ заверени от съда преписи на решенията на Административния съд във Велико Търново и на ВАС

Кметът на община Златарица Михаил Ганев остава на поста си засега. Това стана ясно след заседание на Общинската избирателна комисия в четвъртък. Членовете на ОИК отложиха вземането на решение за предсрочното прекратяване на правомощията на градоначалника заради установен конфликт на интереси. Разкритието бе направено от КПКОНПИ и на Ганев бе наложена глоба от 5000 лева.

Преждевременното отстраняване на кмета на Златарица от длъжността бе отложено заради процедурен пропуск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Общинската избирателна комисия изиска от КПКОНПИ да изпрати заверени от съда преписи на решенията на Административния съд във Велико Търново и на Върховния административен съд, пред които Ганев обжалва становището на КПКОНПИ.

Двете събедни инстанции обаче потвърдиха, че е налице конфликт на интереси и наложената глоба е основателна. От становищата на магистратите става ясно, че кметът на Златарица е в конфликт на интереси като е променил трудовия договор и е увеличил заплатата на вуйчо си, който работи като шофьор в общината.

“Процедурата по отстраняване на Михаил Ганев от кметския пост ще продължи, когато Антикорупционната комисия изпрати поисканите документи”, пише в решението на Общинската избирателна комисия в Златарица.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Кметът на Златарица Михаил Ганев остава на поста си засега

  • Да му бият шута. Достатъчно е да го види човек на снимка и да се запита “тоя пък кой го сложи за кмет”.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *