Водещи новиниПавликени

1,4 млн. лв. ще вложи община Павликени в борбата с безводието

СЛЕД СЕРИОЗЕН ОБЩЕСТВЕН НАТИСК БЕ ГЛАСУВАНО ЧАСТ ОТ 5,2 МЛН. ЛВ., ПОЛУЧЕНИ ПО СМЕТКАТА НА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ, след спечелено дело с МОСВ, да бъдат изразходени за решаване на водната криза. Местният парламент реши 1 414 988 лв. да бъда използвани за обследване, проучване, проектиране и рехабилитация на вътрешните водопроводни мрежи и довеждащи водопроводи на населените места на територията на общината.

„Чух желанието на жителите на няколко населени места и представих в този вид предложението си пред Общинския съвет. Благодаря на общинските съветници, че го подкрепиха в коригирания му вид“, коментира кметът инж. Емануил Манолов.

974 263 лв.  ще се използват за погасяване на общинския дълг, който от кметството изтеглили  преди 7 години за съдебна битка с МОСВ.

1 953 600 лв. ще се вложат за текущ ремонт на улици в Павликени и Бяла черква, а 612 117 лв. – за обезпечаване на собственото участие на общината за изграждане на втора клетка за депониране на отпадъци на Регионална система за управление на отпадъците в село Санадиново.

260 000 лв. ще бъдат отделени за покупка на автобус, който ще се ползва от детските спортни школи, самодейните състави и пенсионерските клубове от цялата община.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *