Горещи новиниСпорт

14 пенсионери се състезаваха в общински турнир по шахмат във В. Търново

14 ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ В ОБЛАСТНИЯ ГРАД СЕ СЪРЕВНОВАВАХА В ТРАДИЦИОННИЯ ОБЩИНСКИЯ ШАХМАТЕН ТУРНИР ЗА ПЕНСИОНЕРИ И ИНВАЛИДИ. Мероприятието се проведе в петък и бе организирано от община Велико Търново и местното ръководство на Нов съюз на пенсионерите. Домакин на проявата бе Клубът на пенсионера и инвалида „Втора младост“ на ул. „Възрожденска“ 12. Гост на събитието бе директорът на отдел „Социални дейности и здравеопазване“ във Велико Търново Росица Димитрова.

В турнира се включиха представители на клубовете от старата столици, Ресен, Самоводене, Пушево и Леденик, които показаха своите умения в 7 кръга ускорена контрола.  Главен съдия бе Светла Йорданова, която е  треньор в Шахматен клуб „Етър“, международен съдия и майстор на спорта.

След оспорвана игра първото място заслужено извоюва Иван Илийков, следван от втория – Ангел Ангелов. На третото място се класира Жени Кирвиков. В призовата петица попаднаха още Младен Гуджев и Станю Гайков.

Победителите в челната тройка получиха купи, а класираните до шесто място бяха поощрени със статуетка. За успешното участие и представяне в турнира, всички играчи получиха почетни грамоти.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *