Новини

Месечен хороскоп за декември

Декември – месецът, в който сбъдваме желания – и своите, и тези на близките си. Месец, в който светлата част на деня е къса, а нощите са дълги. Но пък за сметка на това блестят безброй лампички и цари настроение, вдъхнато от коледната атмосфера. Един от основните герои в декемврийската прогноза ще бъде Меркурий, който на 2 декември навлиза в Козирог, а на 13-и започва своята трета ретроградна фаза за годината. В периода между 2 и 13 декември можете успешно да направите своите по-важни делови преговори и да приключите сделка, която се очаква да завърши през тази година. Това е и по-натоварената част от месеца, когато ще се редят един след друг ангажиментите, които трябва да свършим, преди да излезем в коледна ваканция. На 5 декември Венера навлиза в Скорпион, за да помогне личните ни взаимоотношения да се шлифоват. Да оставим настрана излишните престорени обноски и да бъдем истински, особено по време на празниците. На 7 декември Нептун приключва своята ретроградна фаза, стартирала от 1 юли. Време беше да се поучим от вече направени грешки, да затвърдим знанието върху тях и да не ги повтаряме повече. Директният Нептун ще ни помогне да прилагаме наученото в ежедневието си, за да разберем, че тези уроци са били полезни. Коледните и новогодишни празници ще изживеем щастливо. Коледа, споделена със семейството, а Нова година – с приятели. Пожелайте си нещо хубаво, което да ви се сбъдне през новата 2024 година.


ОВЕН

С пълни джобове

 

През декември сте доволни от доходите, които сте постигнали през тази година. Малко по малко приходите ви започнаха да нарастват и това ви прави щастливи. Месецът е богат на полезни контакти. Слънцето се движи в Стрелец и ви зарежда с ентусиазъм, сила и положителна енергия. На 2 декември Меркурий навлиза в Козирог и е възможно да наложи запор на някои ваши емоции. Липсата на силна емоционалност, от една страна, е доста добър повод да погледнете по-трезво на живота и да планирате месеците през идната 2024 година. От 13 декември Меркурий е ретрограден по своята орбита. Ограничете важните делови начинания. Коледа и Нова година е добре да посрещнете в тесен семеен кръг. Пожелайте си нещо хубаво за новонастъпващата година.


ТЕЛЕЦ

Хармония от Венера

 

Декември е щастлив месец за вас. От една страна, никой няма да ви закача за важни дела на работното място, а напротив – освободени сте от отговорности и можете да се отдадете на планова дейност за идната 2024 година. От друга страна, Венера още в началото на месеца навлиза в Скорпион, за да ви дари с пълната си подкрепа и в личен, и в професионален аспект. Декември ви носи шансове за стабилизация на доходите, допълнителни приходи и много щастливо посрещане на Коледните и Новогодишни празници. Пожелайте си нещо хубаво и то ще се случи през новата 2024 година. Единственото предупреждение е да внимавате с деловите начинания след 13 декември, защото Меркурий започва своя ретрограден ход. Дава ви време не за начинания, а за коледна ваканция.


БЛИЗНАЦИ

Енергични и дейни

 

През декември сте активни и търсите одобрение за всичко, с което се занимавате. Вашите желания са да подобрите взаимоотношенията с хората около себе си, както и да им подарите най-хубавия празничен месец. Слънцето се движи в Стрелец и ви зарежда с енергия и сили. Имате нужда от малко повече разбиране понякога, защото сте прекалено емоционални и избухвате, без да има причина. Особено след 13 декември, когато вашата планета управител – Меркурий, изпълнява поредния си ретрограден ход за годината. Венера навлиза в Скорпион още в началото на месеца и ви гарантира добри доходи и стабилна материална база, която ще ви помогне да организирате подобаващо Коледните празници със семейството.


РАК

С позитивна нагласа

 

През декември трудностите са съвсем нормални и предсказуеми, защото в последно време вие и вашите колеги отлагахте доста неща за края на годината, а той вече чука на вратата. Организирайте се и не отлагайте нищо за по-нататък, а го свършете веднага, още в началото на месеца. Добрата новина е, че мислите позитивно всеки ден и по този начин формирате нагласата си за добър изход от всяка една ситуация. А отложите ли някои неща за по-нататък, те ще си останат недовършени. След 13 декември Меркурий тръгва ретроградно по своята орбита и това може да обърка някои от деловите ви планове. Коледните празници прекарайте вкъщи със семейството си, не канете много гости и избягвайте шума, защото той ви товари допълнително.


ЛЪВ

Бъдете усърдни

 

Декември е месец, през който настроението ви е добро. Всички ви подкрепят и обичат и вие сте спокойни, че отново сте спечелили вниманието на хората около вас. Работете усърдно и не оставяйте недовършени задачи за идната година. Дори и да е изпълнен с празненства, банкети и купони, месец декември носи своята сериозност и от вашето отношение към делата ви зависи дали и през новата 2024 година ще се радвате на успех, или ще пожънете провал. Успехът се крие в трудолюбието, а провалът – в безотговорното отношение. Не забравяйте, че по-активната и плодотворна част на месеца е до 12-и, защото след това Меркурий започва своя последен за годината ретрограден ход и е възможно да обърка някои ваши планове, както и плановете на хората, с които работите.


ДЕВА

Предпразнично пазаруване

 

През декември от една страна, ще правите анализ на цялата изминала 2023 година, за да осъзнаете не само грешките си, а и пропуските в изпълняването на плановете. Бяхте си поставили високи цели, които е нормално да не достигнете за една година. От друга страна, през декември предстоят едни от най-любимите ви празници – Коледа и Нова година. Еуфорията по тях ви обзема още в началото на месеца. Купете подаръци на близките и приятелите, изненадайте ги. По този начин ще доставите удоволствие и на себе си. Не забравяйте, ако купувате техника, да го направите преди 13 декември, защото след това Меркурий започва своята ретроградна фаза и техника, закупена в такъв период, може лесно да дефектира след това. Посрещнете новата 2024 година в приятна компания, сред хора, които ви обичат и уважават.


ВЕЗНИ

Търсите реализация

 

През декември парите са ви в кърпа вързани, защото месецът носи финансово благополучие и материална стабилизация. Отново търсите ниша за реализация, въпреки че почивните дни чукат на вратата, а коледното настроение е обхванало вече всички хора, с които работите. Активността ви е висока и тя е насочена главно към финансовите ви дела, приключвате годината на плюс и това е добър знак, защото ще стартирате новата 2024-а много по-спокойни и уверени в силите си. Важните неща в работата завършете до 13 декември, защото след това Меркурий започва своята ретроградна фаза и ще ви е по-трудно да се концентрирате. По Коледа пътувайте и заведете семейството си на място, което не сте посещавали до този момент. Ще се хареса на всички.


СКОРПИОН

Оставете се на течението

 

През декември се опитайте да се оставите на течението. Вашата задача е да нормализирате ритъма си на живот и да си дадете сметка дали сте постигнали онези цели, които си поставихте в началото на годината. Колкото и да ви е трудна задачата, все пак имайте предвид, че вие положихте доста усилия и те са си заслужавали. Мнозина от вас ще се наложи да работят по Коледа или Нова година. Ще получите разбиране от близките си, защото още веднъж те ще ви подкрепят в служебните начинания. Годината завършва с работа и разбира се, с добри резултати въпреки ретроградното движение на Меркурий. Внимавайте със закупената техника след 13 декември. Ако сте си наумили да подарявате техника на близките си за Коледа, купете я преди тази дата, за да нямате излишни проблеми.


СТРЕЛЕЦ

Чакате празниците

 

През декември вашето желание е празниците да идват по-бързо, за да можете да им се насладите изцяло. Това е месец, който изцяло споделяте със семейството си и безрезервно правите всичко, за да бъдат всички близки щастливи. По този начин и вие чувствате щастие. Мнозина от вас точно през този месец празнуват своя рожден ден и това ви прави още по-щастливи и доволни. На работното място ще постигнете напредък в деловите взаимоотношения, но само в тях. Останалите дейности вършите бавно и без желание. Не планирайте големи промени, защото няма да ги осъществите, особено след 13-и. Коледа и Нова година посрещнете в компанията на близки, любими хора. Пожелайте си нещо хубаво за новата 2024 година. И ще ви се сбъдне.


КОЗИРОГ

Поставяте начало

 

През декември ви чака едно ново начало. Въпреки че месецът е празничен, много от вашите партньори по работа са заети с мисли за Коледа, или са в отпуск, вие работите усърдно. Меркурий се движи в Козирог след 2 декември и ви мотивира да сте амбициозни и да гоните всичко, което сте си поставили за цел. Намирате се в така наречения период на Сатурнова дупка, в което няма нищо страшно. Моментът изисква да си направите анализ на предходната година и да приключите с онези контакти, които само са ви използвали, без да са ви дали нищо. Коледа отпразнувайте в най-близък семеен кръг, но по Нова година се отпуснете и бъдете с приятели. Имате нужда и от развлечение.


ВОДОЛЕЙ

Украсете дома си

 

През декември ще се стремите да стабилизирате всичко, което сте постигнали в 2023 година. Изглежда, че сте доволни от себе си, въпреки немалкото перипетии, през които преминахте. Оказва се, че мнозина от вас вече са поставили и нови цели за 2024 година. Вдъхновени сте от коледното настроение, което цари навън. Още в първите дни на месеца украсете дома и офиса. Това ще ви зареди с положителна енергия. Меркурий навлиза в Козирог от 2-ри, откъдето ще подсили вашата психическа и емоционална устойчивост. Внимавайте, защото след 13 декември същият този Меркурий започва своята поредна ретроградна фаза. Възможно е мнозина от вас да се почувстват объркани около празниците. Да искат да кажат едно, пък да излиза съвсем друго. Премисляйте думите си и се наслаждавайте на хубавите мигове заедно.


РИБИ

Случайностите са във ваша полза

 

Това е месец, през който ще се изявите като прекалено крайни и емоционални в мислите и действията си. От една страна, длъжни сте да завършите всички започнати, но недокарани докрай задачи от заминаващата си вече година, но нямате достатъчно време за това. Молите околните за помощ, но за съжаление, те са заети със своите си дела. Венера навлиза в Скорпион и ще ви помогне със сили и подкрепа. Очакват ви редица случайности, които действат във ваша полза. Ето защо, декември от емоционален и безнадежден месец, може да се превърне в един изключително щастлив и приятен период. Особено до 13-а дата, когато и Меркурий се движи директно в Козирог. След това ще бъде ретрограден. Ще обърка малка част от плановете ви, но нищо фатално няма да се случи. Пожелайте си нещо, което да сбъднете през идната 2024 година.

 

Тодор Емилов-Тео

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *