Горещи новиниОбщество

Турнето на Васко Василев прескача В. Търново, три месеца чакал отговор от театъра

През 2024 г. прочутият цигулар Васко Василев предприема турне в страната, но културната столица на България Велико Търново не е включена

Причината, която самият виртуоз огласява, е – „Ръководството на МДТ „Константин Кисимов“ 3 месеца не успя да даде обратна връзка на екипа ни дали можем да наемем театъра през ноември“.

И кани почитателите си на концерт в близките градове, където е потвърдено, че такъв ще има. Постът на личния му профил е от 12 февруари.

Запитването на Петя Иванова от екипа на Васко Василев е от 23 ноември 2023 г. В него тя заявява – „Бихме искали да включим Велико Търново в градовете, които ще посетим, и бихме искали да проверим дали можем да го направим на вашата сцена на датата 13 ноември 2024 г.“.

Още в същия ден – понеделник тази седмица, в който гръмва скандалът, научихме от директора на великотърновския театър Васил Вълчев, че се е свързал с мениджърката Петя Иванова.

„Чух се с нея и предложих да гостуват, но доколкото разбирам, те са подредили програмата си за годината. Ще продължа да искам лично разговор с Васко Василев да опитаме да бъде гост на нашия град. А вчера подразбрах, че по някакъв начин е изпуснат“, коментира за в. „Борба“ директорът на МДТ „Константин Кисимов“ Васил Вълчев.

Ана РАЙКОВСКА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *