11 четения

Паркинг на две нива става пустеещо игрище на Хуманитарна гимназия

Проф. Г. Камарашев: „Тук ще паркират само коли на туристи, които разглеждат Царевец”

ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЪЗДАВА НОВ ПАРКИНГ ЗА АВТОМОБИЛИ В ПОДНОЖИЕТО НА НАЙ-ПОСЕЩАВАНИЯ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТ У НАС – КРЕПОСТТА ЦАРЕВЕЦ, информира зам.-кметът по строителството и териториалното и селищно устройство проф. Георги Камарашев. Съоръжението ще е на площ от 2,5 дка и на две нива на мястото на бивше и в момента пустеещо игрище на Хуманитарна гимназия. „Площадката се нуждае от почистване и ремонт на огражденията, от нея има директен достъп по стълби към площада и крепостта и ще е удобно за туристите. В момента бившето игрище е обрасло с растителност и не се използва, а така ще има приложение. В близост правим и друг голям безплатен паркинг – на ул. „Крайбрежна“, но той ще е предимно за автобуси с туристи“, припомни проф. Камарашев, който оглавява и специализираната комисия по организация на движението в старата столица.

УЛ. „МАРИЯ ГАБРОВСКА“, НА КОЯТО НЕОТДАВНА БЕ БЛЪСНАТО ДЕТЕ, НЯМА ДА БЪДЕ ЗАТВАРЯНА ЗА ДВИЖЕНИЕ В ЕДНАТА ПОСОКА, защото в района биха се образували тапи, коментира още проф. Камарашев. „Ако я направим еднопосочна, каквито предложения имаше, ще трябва да затворим паралелни улици и да пуснем трафика в обратна посока, което ще причини неудобства“, обобщи той. „Мария Габровска“, която преминава край три детски градини и най-голямото местно училище – „Ем. Станев“, бе предмет на дискусии след инцидента с блъснатото дете, но експертите са на мнение, че няма как в района да се направи нова организация на движението. След случая вече са подновени и всички пешеходни пътеки и маркировка около училищата и забавачките на територията на града.

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Паркинг на две нива става пустеещо игрище на Хуманитарна гимназия

 • 04.05.2018 в 14:19
  Permalink

  Най-лесно е игрище да се застрои и най-трудно е да се построи игрище. Днес няма никакво уважение към граденото с мисъл занапред училище, каквото е хуманитарна гимназия. Сградата и игрището са едно цяло и могат да служат най-добре за училище с обучаване на здрави, спортуващи ученици. Няма да е все така без деца , ще дойдат и по-добри времена(когато образованието ще се цени) и ще има нужда от сгради за училища.

  Отговор
 • 04.05.2018 в 18:42
  Permalink

  Спортните площадки да унищожите ????????????????по-тежко от турско, когато са вземали децата насила.

  Отговор
 • 04.05.2018 в 20:17
  Permalink

  Да го направят наказателен паркинг на ония измамници от Паркинги и гаражи за да рекетират хората.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *