Вокална група "Сияние"от Полски Тръмбеш стана европейски шампион на "Евро фолк 2018" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Вокална група „Сияние“от Полски Тръмбеш стана европейски шампион на „Евро фолк 2018”

Публикувана на: 13.07.2018г. 1153 прегледа

Вокална група „Сияние”от Полски Тръмбеш обра награди и овации на Десетия европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2018“ в Слънчев бряг. Групата имаше две участия – в конкурсната програма и в галаконцерта, като и в двете се представи отлично и заслужи своите награди. Шампионатът е бил 5 дни, а сред участниците е имало и групи от Малайзия.

Самодейците станаха европейски шампион в категория „Стари градски песни“, спечелиха първо място и златен медал, получиха грамота за лауреати и предметна награда. Журито ги награди като най-добри изпълнители с препоръка за участие в Световния шампионат по фолклор. ВГ „Сияние“ е основана от двама ентусиасти преди 10 г. и наскоро чества юбилей, а Петър Петров и до днес е художествен ръководител на „Сияние“.

На групата предстои още един представителен фестивал за стара градска песен в Свиленград през месец октомври, както и гостуване в предаването на Бони Милчева „Ако зажалиш…” по ТВ СКАТ през ноември тази година.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. Фейсбук

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!