Новини

Днес и утре повече облаци с превалявания, от четвъртък отново се изяснява и затопля

През нощта ще има значителна облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр. За В. Търново се очаква минимална температура около 4 гр. Преди обяд ще има значителна, а следобед променлива облачност, като само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Сутринта видимостта ще бъде намалена, на места до мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 15 и 19. За В. Търново се очаква максимална температура около 17 гр. Атмосферното налягане бавно ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 29.0 гр. през 1955 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 2.5 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 40 минути и ще залезе в 18 часа и 23 минути. Фаза на Луната: две денонощия преди пълнолуние.

Утре преди обяд ще има променлива, а следобед значителна облачност и на много места ще има превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10. Максималните ще бъдат между 15 и 19. В четвъртък облачността ще намалява до ясно, а вятърът от северозапад ще отслабва до умерен. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7. Максималните ще бъдат между 10 и 13. До края на периода ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от юг и дневните температури постепенно ще се покачват. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10, максималните между 17 и 23.

Над западните и централните части на Стара планина ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд, а над по-високите части и от сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максималните температури  на 1200 м ще бъдат около 0. На 2000 м максималните температури ще бъдат около минус 5. В следващите дни облачността постепенно ще намалява и валежи не се очакват. Вятърът ще се ориентира от юг и температурите бавно ще се покачват. Максималните температури в неделя на 1200 м ще достигнат до 18-19 гр. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 5 – 6 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

 

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Ирина Ангелова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *