АТВ-та, мотори и екстремни селфита смущават покоя в манастира „Света Троица“

МОЩНИ МОТОРИ, АТВ-ТА, ЕКСТРЕМНО ШОФИРАНЕ И СЕЛФИТА ТОРМОЗЯТ МОНАХИНИТЕ ОТ МАНАСТИРА „СВЕТА ТРОИЦА“ И ТЕ СА СЕ ОПЛАКАЛИ в Община Велико Търново. По случая бе образувана специална комисия, която започна да нищи проблемите около светата обител и да помогне за разрешаването им. Експертите отидоха на място вчера, за да се запознаят лично със ситуацията.

Спокойствието на монахините и посетителите на светата обител е нарушавано от любители на екстремните спортове, които кръстосват района. Моторджии с кросови машини и АТВ-та си организирали гонки по пътя към „Света Троица“ и околността, а една от пистите им даже била спретната в манастирски имот, който е и вододайна зона.

ОГРОМЕН ПРОБЛЕМ СЕ ОКАЗВАЛИ И… СЕЛФИТАТА. Туристи и посетители на манастира, впечатлени от скалния венец над „Света Троица“, с риск за живота си се качвали, за да се снимат и увековечат преживяванията си. Катеренето по скалите обаче често предизвиква свлачища.

Според първоначалните констатации на комисията в района на манастира трябва да се поставят охранителни камери, както и изкуствени препятствия за моторджиите. По-честото полицейско присъствие също е сред основните мерки.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *