Търновецът Мирослав Митев е съавтор в новия хит на Галена

26-годишният Мирослав Митев от старата столица успя да докосне душата на фенове на певицата Галена. Младият мъж е съавтор в текста на песента „Сърце“, която само за 10 дни се сдоби с над 1 700 000 гледания в YouTube, превърна се в безапелационен хит и оглави всички музикални класации в поп-фолк жанра. Талантливият болярин създал куплетите и рефрените за една нощ, вдъхновен от своите лични преживявания. Към труда му се присъединила и текстописката Анастасия Мавродиева, която оформила крайния вариант на текста.

Мирослав е завършил висше образование по предприемачество във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“. Въпреки че никой до сега в семейството му не бил творческа натура, на него от малък му се отдавало да пише. В тинейджърските си години се запознал с много талантливи хора, които му повлияли да започне, без страх и притеснения, да изразява себе си чрез думите.

„В онзи момент тъкмо навлязоха социалните мрежи и когато някой познат имаше рожден ден, мой близък приятел пишеше оригинални пожелания. Много ми хареса и затова започнах и аз да правя същото, без да го имитирам, нито да взаимствам от почерпка му. Създавах свои креативни текстове, които много се харесваха“, сподели 26-годишният мъж.

Другият човек, който силно му повлиял да се отдаде на хобито си била текстописката Радостина Денчева. Тя е приятелка на Галена и работела активно в поп-фолк жанра. Чрез нея се запознал с певицата и станали много близки. Приятелството му със звездата датира вече 10 години и с времето изпълнителката забелязала таланта му. Започнала да се допитва до него за различни проекти и често се доверявала на мнението му.

Първата негова фраза, която Галена изпяла, била през 2013 година, в дуета с Фики – „Кой“. Става дума за изречението, които милиони меломани припят със звездата „Не до мен е твойто място“.

Идеята за текста на песента „Сърце“се ражда през март 2018 година.

„Галена ми изпрати музиката и два дни по-късно песента вече беше записана. Стана за една вечер! Бях в един неособено щастлив период от живота си и това ме вдъхнови. Галена веднага го хареса. Той претърпя известни промени, което е нещо нормално, защото до този момент не бях изграждал сам текст на песен. С помощта на текстописката Анастасия Мавродиева стана финалния вариант. На следващия ден Галена записа песента и в началото на 2019 година дойде момента да я поднесе на почитателите си“, разказа той.

Младият мъж сподели, че се чувства истински щастлив, че проекта се приема толкова добре от хората. Според него в последни години не е тенденция такива стойностни песни да се забелязват, но „Сърце“ е се оценява заради посланието, което носи и факта, че напомня на публиката за стария поп-фолк, който отдавна липсва.

„Клипът е заснет в Барселона и има много докосващ сюжет, който всеки разбира по различен начин. Силно и издържано видео, което разказва песента по най-добрия начин“, допълни търновецът.

Мирослав сподели, че още не е ходил на дискотека след като песента излезе на бял свят, но почти всяка вечер негови приятели му пращат клипчета, как реагират посетителите на нощни заведения, когато DJ-я пусне.

„Много ме радва, че се възприема изключително добре и на клубна сцена, макар да е лирична и да предразполага да се слуша вкъщи, когато хората са в по-емоционално състояние“, казва той.

26-годишният мъж няма амбиции да започна професионално да се занимавам с писане и твърди, че не е сигурен дали би създавал текстове за някой друг освен за Галена.

„Галена е прекрасен човек, пожелавам на всеки да се докосне до толкова вдъхновяваща личност като нея. В живота си никога не съм виждал истински диамант, но в нейно лице откривам нещо много по-скъпо“, сподели Мирослав.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.