411 четения

5-звездният „Света гора Резидънс“ ще е новото бижу на В. Търново

Над 10 нови хотела и къщи за гости отварят тази година

 

СУПЕРЛУКСОЗНИЯТ 5-ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ „СВЕТА ГОРА РЕЗИДЪНС“ ВЕЧЕ СЕ ОБОРУДВА, СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧИ ЗАВЪРШВАНЕТО МУ В ГРУБ СТРОЕЖ.

Според запознати комплексът, който ще покрива изцяло категорията от 5 звезди и с екстри даже ще я надхвърля, трябва да отвори догодина. Инвестицията само в строителство пък надхвърля 10 млн. лв. Градежът стартира преди две години, като след окончателното му завършване комплексът ще има разгъната площ от над 9500 кв. метра с просторна градина, казино, спа-център и водно огледало. Сградата е адаптирана към характерната за авторитета и историята на града архитектура и ще е на 3 етажа заради ограниченията в този район. Инвеститор е предприемачът Антон Танев, който е и създател на сладкарската компания „Престиж“.

Новият обект на Света гора ще глези посетителите си с всички възможни екстри, включително спацентрове, фитнеси, басейни, барове и ресторанти, собствениците имат амбицията да направят истинско хотелско бижу, което ще обогати местния туристически продукт.

ДО НОВАТА РЕЗИДЕНЦИЯ ЩЕ МИНАВА И НАЙ-СКЪПИЯТ ПЪТ.

Собственикът на 5-звездния хотел вече изкупи от Община Велико Търново и пътя в югоизточната част на мотел „Света гора“, който ще се използва и за новия комплекс. Цената на отсечката, която е с дължина от не повече от стотина метра, е 230 хил. лв. Тя обслужва единствено „Света гора Резидънс“ и предстои да бъде изцяло преасфалтирана.

В момента в целия регион няма нито един хотел с категория 5 звезди. Изключение прави единствено бившата резиденция на Тодор Живков в Арбанаси, която обаче отдавна е позагубила от старата си слава. „Интерхотел Велико Търново“ е с 4 звезди. Преди да бъде арестуван, бизнесменът Георги Вълев плануваше да направи 5-звезден хотел на мястото на бившия Окръжен народен съвет пред Царевец, който щеше да се нарича „Цар Калоян“, но това така и не стана.

От началото на годината в старата столица се правят близо 10 нови хотела и къщи за гости, но „Света гора Резидънс“ е най-внушителният от тях.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

2 коментара за “5-звездният „Света гора Резидънс“ ще е новото бижу на В. Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!