68 четения

Гергана Вълкова впечатлява американци с танци с огън

Търновката, участвала в „Америка търси талант“, гостува в многобройни шоута, спектакли и развлекателни събития

 

Гергана Вълкова е усвоила магията на огненото изкуство, с което приковава погледите на всички около нея и не оставя равнодушен никого към уменията й. 25-годишната търновка танцува с пламъци и демонстрира силата си да овладява тази стихия по елегантен и женствен начин. Болярката открила призванието си в САЩ, където емигрирала след студентска бригада. Попада в тамошен цирк и така се запознава с огненото шоу. Не било нужно много време, за да овладее тънкостите му, и бързо станала част от група такива танцьори. Започнала да обикаля Страната на неограничените възможности и да забавлява хората с уменията си. Преди три години формацията дори се представила на сцената на „Америка търси талант“. Днес Гергана и колегите й участват в различни шоута, панаири, фирмени партита и разнообразни развлекателни събития.

„Това е изкуство, което вдига адреналина и не може да се сравни с никое друго, защото едва ли има по-екстремно от него. Огнените танци представляват своеобразно налагане на надмощие над пламъците по особено красив начин. Освен че трябва да внимаваме да не се подпалим, трябва да мислим за танцувалната хореография и за израза на лицето“, обясни младата жена.

Гергана разказа, че първоначалната й идея била да гони кариера на актриса. Била сигурна, че мечтата й е осъществима, защото все пак започва живота си начисто в Страната на неограничените възможности. По думите й, не са малко примерите за чужденци, които са станали световноизвестни в Америка, а в родните си държави оставали неоценени. Амбициите й обаче тотално останали на заден план, когато видяла как циркови артисти въртят специални приспособления, които горят в краищата.

„Бях омагьосана от лекотата, с която тези хора контролират огъня. Изглеждаше като вълшебство. Исках и аз да се науча и бях сигурна, че мога, защото съм сръчна и ловка в ръцете. Дадоха ми шанс. Първоначално ме мажеха със специална негорима смес, защото съществуваше опасност да се подпаля. Признавам си, че имах няколко инцидента, и затова съветвам хората да не опитват да правят подобни неща в домашни условия“, заяви Гергана.

След много труд, постоянство и тежки тренировки болярката доказала, че е способна и заслужава да се изявява рамо до рамо с останалите от групата.

Всеки месец формацията има поне по 10 участия в различни градове и дори щати. Категорична е, че най-впечатлени от шоутата винаги са децата.

„Много е приятно по време на демонстрация, когато видиш как малчуганите гледат с отворена уста. Техните реакции са най-искрени и зареждат с много положителна енергия. Случвало се е да искат да изпълним определена фигура и елемент. Въпреки че имаме предварително подготвена хореография, включваме и желанията им“, сподели тя.

Преди няколко дни младата търновка отново се върнала към първоначалната си идея за кариера на актриса. Научила, че търсят дубльорка в екшън филм, която да изпълни каскада, свързана с огън. Казва, че не се интересува от заплащането на ангажимента, би се включила дори безплатно, за да усети тръпката. През следващите седмици ще се отдаде на подготовка за кастинга и в началото на юни ще се яви на прослушването за ролята.

„Ще дам всичко от себе си, за да докажа, че заслужавам да спечеля кастинга. Кой знае, може един ден и аз като българина Димитър Маринов да развея родния флаг на сцената на Оскарите“, допълва болярката.

По думите й, пълното щастие за нея би било да съчетае в едно огненото изкуство и актьорското майсторство.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!