20 четения

Елена кани художници на пленер в Румъния

Международен пленер по изобразително изкуство „Лучиян Григореску“ в град Меджидия, Румъния, е сред дейностите на съвместния проект „Култура във вечността“ на общините Елена и Меджидия, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество. В тази връзка Община Елена отправя покана към професионалисти или любители художници за участие в пленера, който ще се проведе в град Меджидия от 26 юли до 4 август 2019 г.
Целта на пленера е да осигури трайна устойчивост на резултатите от проекта – насърчаване на културата чрез изкуството и пренасянето й в бъдещите поколения. В 10-дневното събитие участниците от двете общини – Елена и Меджидия, ще могат да придобият най-добрите практики на живописта, ще имат възможност да работят на открито и на закрито, а професионални художници ще им представят най-добрите техники за рисуване. Всеки пленер по живопис ще завърши с изложба, а участниците ще дарят творбите си на Община Меджидия. В рамките на събитието ще бъде организирана обиколка сред природата с цел творческо вдъхновение на участниците.
Нощувки, пътни разходи, изхранване, както и всички материали за рисуване, са за сметка на проекта. За информация и записвания – при Светослав Петров, ръководител на проекта, на телефон 0883 362 618 или на email: [email protected] Срок за заявяване на интерес – до 28.06.2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!