100 четения

Питбул нападна кокер шпаньол в парк „Света гора“

Разследват смъртта на куче във Върбица

 

Във вторник в търновския парк „Света гора“ по обяд питбул е нападнал кокер шпаньол, воден на разходка от стопанина си, се жалва той във Фейсбук групата „Дивотия до шия”.

„Голямото куче захапа малкото за врата и го притисна към земята. Голям късмет е, че кокер шпаньолът жив. Извадил съм епикриза и ще отида и в полицията“, споделя още в групата стопанинът му.

Той не пожелава на никого да преживее такива секунди. И задава въпроси – какво правят такива хора с агресивни кучета без намордник в градски паркове? Колко хора и домашни любимци трябва да умрат, за да се стигне до кардинално решение за забрана за отглеждане или строг контрол върху собствениците на такива породи?

„Правил съм планински преходи, мечка сме срещали с кученцето ми Хари и не са ми се случвали такива нелепи неща, не съм вярвал, че ще ми се наложи да ходя въоръжен на разходка в града си“, се гневи търновецът .

Служители на РУ – Г. Оряховица, разследват пък смъртта на бездомно куче в с. Върбица. От проведените до момента разследващи действия е изяснено, че завчера по обяд 67-годишен мъж от същото село е хвърлил храна на бездомното куче и малко след това то е починало. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

Н. ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Питбул нападна кокер шпаньол в парк „Света гора“

  • 20.06.2019 в 17:49
    Permalink

    Случвало ми се е и на мен подобни породи абсолютно без изключение да ги разхождат в парка без намордници и каишки.Пълна безотговорност,а като им направиш забележка отвръщат по начин по който все едно ти си виновен…не били агресивни,ако не ги провокираш…с кое питам?С това,че се разхождаме по пътеките ли?Само затвор и солени глоби за нарушителите на изискванията за разходка на опасни породи!Ако трябва и с общинска наредба да се уреди това!

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!