159 четения

„Магелан груп“ хлопна врати, кандидат-туристи, платили 30 000 лв., ще пият една студена вода

Материалите от полицейската проверка срещу туристическата агенция са предадени в Районната прокуратура в старата столица

 

Туристическата агенция „Магелан груп“ завлякла клиенти от Великотърновска област с над 30 000 лева за екскурзии, научи „Борба“. Преди месец срещу туроператора заваляха жалби от „ужилени“ и бе разпоредена проверка от Икономическа полиция. При разследването е установено, че са налице престъпления по чл. 206 и чл. 209 от НК и виновните длъжностни лица трябва да носят отговорност за измама и обсебване. Изпищелите над 20 семейства се натъкнали на измамата, след като се оказало,че парите им за капариране на екскурзии, дадени на търновския туроператор не са стигнали до „Емералд груп България“ и договорите са анулирани. Това е поредният скандал с туристическа агенция в старата столица, която събира пари и после екскурзиите и почивките се провалят по различни причини.

Вчера офисът на „Магелан груп“, който се намира на главната улица „Васил Левски“ в областния град, бе опразнен. На вратата има бележка, че от 1 юни фирмата вече не се помещава в този офис. Посочените телефони са изключени, включително и този на собственичката на дружеството Василиса Вълкова. Фирмата е с адрес на регистрация в село Подгоре, Видинска област. През януари т.г. тя е прехвърлена от Николай Стоянов на Василиса Вълкова с капитал 5000 лв. Няма данни 36-годишната жена да има участия в други търговски дружества, сочи справка в Търговския регистър. Въпреки факта, че има вече толкова много завлечени и приключило полицейско разследване по случая, Вълкова не е обявена за издирване.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!