22 четения

Турнири по шах и театър по любими детски книжки през „Лятната работилница” в библиотеката

На 2 юли 2019 г. в читалищната библиотека в Полски Тръмбеш ще отвори врати „Лятната работилница”, която отново ще стане център за изява на всички видове таланти на деца от почти всички възрасти. Целта, както всяка година, така и тази, е работилницата да направи ваканцията на децата необичайна, вълнуваща и весела.

Заниманията, които сме подготвили за малчуганите от града и общината, включват различни артзанимания, рисуване сред природата, драматизации и разказване на приказки, прожекции на анимационни филми, изработване на забавни книгоразделители, подреждането на хербарии, казва главният библиотекар Ирена Петрова.

Новото тази година ще бъде игри на шах на голямата дъска в парка на автогарата в града и „Малък театър по любими детски произведения в библиотеката“, състезание по подреждане на пъзел и изработване на постер за България по материали, събирани и направени от децата.

Важна цел за работата на работилницата, освен забавление, е оползотворяване на свободното време на децата и учениците в община Полски Тръмбеш чрез стимулиране и развитие на техния творчески и физически потенциал, обогатяване на личността на детето чрез развиване на знания и умения от различни области на познанието в игрова форма, както и предпазване от вредни навици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!