35 четения

Търновските ловци се представиха достойно на турнир

Отборът на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново зае второ място в Зоналния турнир за купата на НЛРС – СЛРБ по ловна стрелба в новата дисциплина„Спортинг”. Тримата състезатели – Бюлент Йонджан, Мерт Чолаков и Илко Златев, само с една точка отстъпиха първенството на своите съперници от Варна. След нашите състезатели остана отборът на Антоново. А Бюлент Йонджан се класира трети в индивидуалната надпревара, която беше спечелена от варненците Николай Георгиев и Христо Кеманджиев.

Турнирът се проведе при много добра организация на ловното стрелбище край Велико Търново. В надпреварата се включиха стрелци от ловно-рибарските сдружения в старата престолнина, Варна, Антоново, Горна Оряховица, Полски Тръмбеш и Разград. Имаше и двама индивидуални състезатели, единият – Васил Владов от ловната дружина в Арбанаси.

Класиралите се на първите три места отборно и индивидуално получиха специални грамоти, които им връчи Димитър Йорданов, председател на сдружението във Велико Търново.

Във финала на турнира, който също ще бъде на търновското стрелбище, според регламента ще участват първите три отбора и първите шест индивидуални състезатели, сред които е Тодор Тодоров от сдружението в Полски Тръмбеш и Илко Златев и Мерт Чолаков от търновската ловно-рибарска организация.

Милка ДЕНЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!