44 четения

В Масларево и Българско Сливово играят най-коректния футбол в региона, футболистите от Бяла черква и Алеково с най-много картони

Отборът на „Устрем“ (Масларево) е най-коректният в областните аматьорски футболни групи, съобщиха от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново. Тимът от северната група е инкасирал през сезон 2018/2019 година едва 6 жълти картона. Само с един жълт картон повече е равносметката на друг отбор от същата група – „Бенковски“ (Б. Сливово). И двата клуба не са имали изгонени играчи от терена през цялото първенство. Шампионът на северната група ФК „Недан“ е с най-много картони в нея – 16 жълти и един червен.

В Областна група – Юг, където отборите бяха с четири повече – 13, картоните са далеч повече. В нея с най-малко предупредени официално футболисти са съставите на „Победа“ (Кесарево) и „Ботев“ (Горско Ново село), съответно 17 и 18. Двата клуба са единствените в групата без отстранявани състезатели. На другия полюс са „Росица“ (Поликраище) – 30 жълти и 4 червени картона, ФК „Първомайци“ – 28 жълти и 4 червени картона, ФК „Янтра – Драганово“ – 27 жълти и 2 червени картона, и „Ботев“ (Дебелец) – 27 жълти, 2 червени картона и един наказан по доклад футболист.

Тези резултати са „подобрени“ в Елитната областна група, където участват 10 отбора, но някои от тях са инкасирали повече картони в по-малко мачове.

Лидер в това отношение е „Лато“ (Алеково) – 35 жълти и 4 червени картона, следван от „Удар“ (Бяла черква) – 37 жълти и 3 червени картона, „Левски“ (Лясковец) – 31 жълти, 3 червени картона и един наказан по доклад играч, както и глоба от 125 лева. Четири червени картона са си заработили и футболистите на „Чумерна“ (Елена). Без гонени играчи приключиха сезона „Пробив“ (Овча могила) – само 18 жълти картона, „Левски“ (Стражица) и „Земеделец – 93“ (Козловец), но и един наказан състезател по доклад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!