Действащ полицай превозвал коне в бус, нищят и кражба на три овце

Директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов: „По случая е образувана дисциплинарна проверка“

 

ДЕЙСТВАЩ ПОЛИЦАЙ ОТ ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ Е ЗАСЕЧЕН ДА КАРА МИКРОБУС БЕЗ ЗАСТРАХОВКА „Гражданска отговорност” и да превозва два коня на свой приятел без съответните превозни билети. Със същия бус ВТ 4541КР вероятно са били возени и три откраднати агнета от ферма край Драгомирово, които после стопаните намерили захвърлени край Свищов. Случаят е от 8 август тази година, а за него алармира „Борба“ 67-годишният овчар Милко Маринов от Ореш.

„Вие защо криете информация? Аз знам какво става и съм дал показания, написал съм и сигнал, но се чудя защо медиите мълчат за този скандал. Собственикът на стадото овце и неговата дъщеря ме помолиха за помощ и с нея намерихме захвърлени овцете край стария стадион в Свищов в 5:38 часа. Обадих се на полицията, но не направиха нищо. После все пак спрели буса за проверка и се оказало, че в него возят коне, а автомобилът е без валидна „Гражданска отговорност” и се управлява от полицая Мирослав. И този случай ли ще се потули?“, се гневеше по телефона Милко Маринов.

След сигнала на Милко, който гледал 40 – 50 овце в стопанския двор на Ореш, се заехме с проверката.

„Нищо не крием, просто няма какво да съобщим. Разпоредил съм дисциплинарно производство срещу служителя ни. Официална жалба от собственика на въпросните агнета за кражба обаче няма, но и тази версия се проверява”, увери директорът на ОДМВР старши комисар Димитър Машов. За проверката Областната полиция е изискала от тел. 112 в Русе ра

Намерените животни

зпечатки от въпросния ден 8 август кой и кога се е обаждал и за какво. Освен това заради двата коня в буса била информирана и Агенцията за безопасност за храните, защото полицаят би трябвало да знае, че няма право да вози животни, особено когато бедственото положение в Свищов все още не е отменено заради африканската чума. За липсата на превозни билети за конете от агенцията били написали акт.

СОБСТВЕНИКЪТ НА ОВЦЕФЕРМАТА В ДРАГОМИРОВО ПЪК БИЛ ВИКАН ЗА ОБЯСНЕНИЯ В ПОЛИЦИЯТА в Свищов, но накрая отрекъл да става въпрос за кражба, сочи предварителна информация. Странно или не, за целия този случай вече е изпратен сигнал до главния прокурор, КПКОНПИ, ДАНС, ГДБОП, президента, премиера, посолството на САЩ, ГДНП и дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР. Сигналът е от Стефан Йозов от Ореш. Мъжът обаче няма нищо общо със случая и не е страна в него. Запитан защо точно той е подал сигнала до толкова много институции, Стефан Йозов отговори така:

„Аз съм данъкоплатец и имам право да сезирам за всичко, което съм чул. Нямам връзка, но съм патил от полицейски произвол в Ореш. Дори си купих тогава пистолет и мислех да гръмна полицай и после да се самоубия. Тук цари произвол от страна на МВР и е крайно време да се вземат мерки. Разказал съм за случая и дори съм приложил снимки на буса и на намерените захвърлени агнета”, обясни мъжът, който се представи като скулптор и подчерта, че няма роднинска връзка с предишния кмет на селото с тази фамилия, просто тук имало много Йозови, но без да са роднини.

Мъжът научил за случая на 10 август, защото в селото се разчуло, но хората се страхували да говорят. Кражбата на трите овце била станала около 10 часа от пасище край Драгомирово. Двама ги задигнали и ги качили във въпросния бял бус „Пежо“ с водач полицая от ОДМВР, с когото имало още едно лице. Според сигнала, с копие от който вестникът разполага, собственикът веднага бил подал сигнал за кражба на тел. 112, а същото направила и дъщерята. Зетят по това време карал трактор край Ореш и с машината направил заграждение да спре микробуса, но не успял и той заминал към Свищов. Полицаи от града спират буса към 11 часа, но в него вече нямало овце, а само два коня. После Милко Маринов и дъщерята на собственика намерили захвърлени животните, се казва още в сигнала. В него се задават и въпроси дали началникът на полицията в Свищов Момчил Златев не е потулил историята?

Нашата проверка обаче показа, че случаят не е укрит, нито потулен, по него се извършва дисциплинарна проверка и със сигурност въпросният дежурен полицай от ОДМВР ще отнесе наказание.

Нели СУКОВА

2 коментара за “Действащ полицай превозвал коне в бус, нищят и кражба на три овце

 • 14.08.2019 в 10:01
  Permalink

  Това е кокошкарска работа като знам какви пари се въртят по високите етажи в дирекцията.

  Отговор
  • 14.08.2019 в 11:03
   Permalink

   Данчо, като знаеш много, защо не пуснеш сигнал в прокуратурата или си приказваш ей така, защото и ти да си в стадото

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *