445 четения

Препълнен площад посрещна Явор Божанков в Горна Оряховица: „Ще работя с чисто сърце, ще търся отговорност, ще налагам контрол“

„Със сегашния ресурс можем да направим двойно повече ремонти, инфраструктура и пътища“, заяви кандидатът от „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“

„Горна Оряховица е нашето родно място и тук е нашето бъдеще. Излязохме с едно послание – работим с чисто сърце. Защото само човек с чисто сърце може да постигне добри резултати.” С тези думи Явор Божанков се обърна към хилядите хора на площад „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица, дошли да го подкрепят като кандидат за кмет и листата на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“.

„Аз мога да обещая това пред вас: ще работя с чисто сърце, ще търся отговорност, ще налагам контрол. Вярвам, че всички искаме ред. Дори със сегашния ресурс можем да направим всичко по две – двойно повече ремонти, инфраструктура и пътища“, заяви Божанков.

Той посочи начините да се постигнат по-добри резултати с ресурсите, които имаме. „Ще работим за създаването на общински предприятия. Трябва да сложим край на практиката частни фирми да работят в свой интерес, в интерес на тесен партиен кръг или в личен интерес. Градовете са за хората, не за печалба. За да приведем в действие тези думи, ни трябват хора – с чисти биографии, добри професионалисти, които работят открито“, каза Явор Божанков. Дали наистина арката на входа на парк „Детски кът” струва 320 000? Дали наистина охраната на четири парка струва 240 000 лева?

Явор Божанков изрази съжаление, че опонентите в кампанията работят с натиск и компромати. „Г-н Цветан Цветанов заведе дело срещу мен. Заради мои думи той не можел да спи – излезе ранима душа. Последваха фалшиви новини и статии, които ме обвиняват в огромни грехове и злини. Фалшив сигнал от човек с открадната самоличност беше пуснат срещу мен. Загубиха ни цял ден от кампанията, но на всичко това ние отвръщаме с усмивка. Вярвам, че доброто побеждава. Със сигурност накрая ще успее този, който е открит и със своето сърце застава пред хората“, заяви кандидатът с номер 68.

„Инвеститорите търсят три неща – работеща, отворена, модерна, електронна администрация, човешки капитал и инфраструктура. За всеки един от тези проблеми имам решение. А хората, които ще ни помагат, са сред вас“, заяви кандидатът за кмет.

Той покани на сцената 33-ма кандидати за общински съветници от листата на Коалиция „БСП за България“, АБВ и „Движение 21“ и седем кандидати за кметове на кметства. „Единственият ми ангажимент е, че ще дам всичко от себе си през следващите четири години, ако гласувате с номер 68. За да постигна всичко това, ми е нужен екип. Екип от образовани, млади, дейни хора. С тях трябва да „построим“ община и администрация, която е подбрана според образованието и качествата на работещите в нея“, каза Божанков.

Концерта откри водачът на листата Огнян Стоянов. „Ние сме единствената политическа сила, която иска комуналните и битовите дейности да се върнат в ръцете на общината. Единствени показахме цялостна стратегия за решаване на проблема с бездомните животни. Показахме план как да модернизираме общинския пазар и битака. Затова призовавам на 27 октомври да изберете номер 68 в бюлетината“, призова Стоянов.

Специално за закриването на кампанията в Горна Оряховица дойде и Кирил Добрев. „Изправени сме пред избор – дали да изберем бъдещето в лицето на Явор Божанков, или да изберем отново пипалата на октопода. Силата е в нашите ръце. Готови ли сме да направим промяната?“, попита Добрев.

Подкрепа за Явор Божанков дадоха и музикантите от група „Сигнал“. От сцената пред препълнения площад Йордан Караджов заяви, че в лицето на Явор Божанков общината ще има отговорен и способен кмет.

Подкрепа за Явор Божанков за кмет на община Горна Оряховица и за листата на Коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ и за кандидатите за кметове на населени места – с номер 68 в бюлетините.

3 коментара за “Препълнен площад посрещна Явор Божанков в Горна Оряховица: „Ще работя с чисто сърце, ще търся отговорност, ще налагам контрол“

 • 24.10.2019 в 23:22
  Permalink

  Като каза „арката на входа на парк Детски кът” се сещам веднага за това жалко многоъгълно недоразумение, което някой тъпан е решил, че е велико творчество. Що за некадърна грозотия можаха да лепнат на входа на Детския кът. Старата ограда на входа колкото и да беше износена и изкривена беше 100 пъти по-красиво нещо от тази железария. Наредили едни глупави LED ленти и решили, че са в 23-ти век. Ако и цената е 320 хиляди… пълен цирк и прахосничество. Като стана въпрос за прахосничество – защо „обновиха“ плочките от РУМ до Младежкия дом, след като бяха на по-малко от 10 години без никакви повреди? Изровиха ги да сложат други.

  Отговор
  • 25.10.2019 в 14:03
   Permalink

   Малко е странно представител на законодателната власт тепърва да установява контрол и търси отговорност на местно ниво.
   -Абе градцки досега какво прави че не наложи контрол и не потърси отговорност?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!