1342 четения

Крадци откраднаха в Павел питбула Хриси, след сигнал в полицията го върнаха пребит

НЕИЗВЕСТНИ КРАДЦИ ПРЕБИЛИ ПОЧТИ ДО СМЪРТ ПОРОДИСТО КУЧЕ В ПАВЕЛ И ГО ЗАХВЪРЛИЛИ НА ПЛОЩАДА В СЕЛОТО СЛЕД СИГНАЛ ДО ПОЛИЦИЯТА ЗА КРАЖБАТА НА ЖИВОТНОТО. На 8 ноември по обяд съпругата на собственика Боби Мехмедов оставила в двора на къщата им двете им кученца – минипинчер и питбула Хриси.

Жената била в банята, когато чула, че се свири с клаксон на автомобил, но не успяла да излезе веднага да види кой свири. Чула обаче как съседът, който живеел на 50 метра, говорел на висок глас на хора, че в къщата май няма никого. През това време съпругата излязла от банята и чула как един мъжки глас пита друг дали е хванал Хриси! После чула потегляне на автомобил и започнала да търси кучетата, но се появил само пинчерът, а от другото куче нямало следа. Изплашената жена се обадила на близки и заедно отишли при съседа да го питат на кого е давал обяснения. Той обаче отрекъл някой да е идвал да търси семейството или пък да е разговарял с някого.

ВСЕ ПАК ПРИЗНАЛ, ЧЕ НЕГОВ ПРИЯТЕЛ ОТИШЪЛ У ТЯХ ДА ПИТА ЗА МЕХМЕДОВИ. Но при разговор с този човек той също отрекъл да се е интересувал от семейството. Съпругата все пак заявила, че изчезналото куче е породисто и има паспорт и ваксини и ще се обади на полицията.

След това подала сигнал на 112 и оттам я свързали с полицейското управление в Полски Тръмбеш. Служителите казали да се занесе паспорта на кучето заедно с негова снимка.

През това време Боби Мехмедов бил на работа в друго село и се върнал в петък следобед, а после отишъл в полицията.

Полицаите преснимали паспорта на кученцето и свалили снимки от мобилния му телефон, а Боби пуснал жалба за кражбата. Докато мъжът пътувал за Павел същата вечер, кучето било намерено изхвърлено в центъра на селото до електрически стълб със счупен десен заден крак и следи от жесток побой. Семейство Мехмедови завели Хриси на ветеринар, където животното било оперирано, но било в тежко състояние. Боби отново подал друга жалба в полицията за насилието над животното и за неговото връщане, след като било обезобразено.

„По случая се води разследване, но тепърва ще търсим свидетели и съседи в Павел”, каза началникът на полицията в Полски Тръмбеш главен инспектор Марин Маринов. Цялата история Боби Мехмедов е разказал в няколко страници във Фейсбук. Всички в социалните мрежи го съветват да подаде сигнал и до прокуратурата за престъплението, което се наказва строго по Наказателния кодекс и дори вече има осъдени за насилие над животни.

Нели СУКОВА

Един коментар за “Крадци откраднаха в Павел питбула Хриси, след сигнал в полицията го върнаха пребит

  • 12.11.2019 в 18:15
    Permalink

    какво ли е виновно животното. То е толкова вярно. Нека набият собственока му.Тъпунгери.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!