Акция „Бира за смет“ провокира търновци да чистят кв. „Бузлуджа“

РОТАРАКТ КЛУБ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДПРИЕМА ИНИЦИАТИВАТА „БИРА ЗА СМЕТ“, ЗА ДА УВЛЕЧЕ ПОВЕЧЕ ХОРА в мисията за постигане на чиста и приветлива среда. Идеята е да се направи уборка на кв. „Бузлуджа“, а участниците да бъдат почерпени подобаващо. Всеки включил се ще получи студена бира или безалкохолна напитка за освежаване след положения труд срещу събрания боклук.

Необходимо е единствено желание, а ръкавици, дезинфектанти и чували ще бъдат осигурени от организацията.

Акцията е планувана за 15 май от 11:00 ч. в района на кооперативния пазар в квартала. По същото време събитието ще се проведе и в още 12 града в България.

„Инициативата е гражданското олицетворение на този начин на мислене и активна общност от хора, споделящи еднакви ценности и подкрепящи се в усилията си да осъществят позитивна промяна в средата, която обитават“, посочват от Ротаракт клуба.

Това е поредната благородна акция на добродетелите в старата столица тази година. С техни усилия и събрани средства от реализирани събития се ремонтира Отделението по педиатрия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а в момента тече кандидатстване на двойки с репродуктивни проблеми за финансиране на инвитро процедури.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.