234 четения

Музеят ще пази 10 г. юбилейното уиски на Снежанка Стефанова

Временната кметица на Полски Тръмбеш чукна 60-те, колегите я просълзиха

 

ЗА ТРЕТИ ПОРЕДНИ МЕСТНИ ИЗБОРИ СНЕЖАНКА СТЕФАНОВА БЕ ВРЕМЕНЕН КМЕТ НА ОБЩИНА ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ. През това време тя навърши и младежката възраст от само 60 години, или, както се шегува, 2 по 30 евро. Всичките й колеги я изненадаха с най-различни неща, но я просълзиха с бутилка юбилейно уиски и още-по уникална заръка – да бъде отворено точно след 10 години и всички да го изпият заедно. Освен това се бяха постарали да намерят снимка на юбилярката от нейната 50-годишнина и да я залепят на бутилката заедно с послание на рожден ден.

РАЗВЪЛНУВАНА И СЪВСЕМ ИМПУЛСИВНО ДЪЛГОГОДИШНАТА ГЛАВНА СЧЕТОВОДИТЕЛКА И СЕГАШЕН СЕКРЕТАР на общината реши да направи най-атрактивното дарение на Историческия музей. Тя дари въпросната бутилка на директора Христо Харитонов, който има задължение питието да се пази 10 години в музея. Усмихнатата и разтропана дама споделя, че след десет години ще дойде в общината с въпросната бутилка и се надява колегите й да са на по-високи длъжности и всички заедно да се почерпят. Снежанка Стефанова и съпругът й са щастливи родители на две дъщери и имат две внучки – Християна и Никол. Едната дъщеря е юрисконсулт на Общинския съвет във В. Търново, а другата е икономист във фирма „Агроком“.

Как се ръководи една община по време на избори? За г-жа Стефанова това не е много трудно, защото е минала през цялата йерархия и познава законите и нормативни уредби отлично. Освен това е доказала, че може да носи много дини под една мишница. Всъщност тя е започнала да работи още след като завършва Икономическия техникум във В. Търново, защото по семейни причини не е можела да запише висше веднага. После завършва счетоводство и контрол във ВТУ. Семейството идва от Страхилово в Полски Тръмбеш и Снежанка си подава молба за работа на две места, едното от които в общината. Така тя вече работи 30 години в общината, има общо 40 г. трудов стаж, като десетте години са в различни предприятия от системата на бившия АПК.

„Работата ми доставя най-голямо удоволствие, аз съм счетоводител, финансист и икономист. Домакинството ми е едно от хобитата, защото вече сме 11 души и когато децата ще си идват на гости, аз запрятам ръкави…“, с любов обяснява още юбилярката.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!