317 четения

48-минутен филм за забележителностите на Велико Търново показва Румънската национална телевизия

Северните ни съседи ще гледат и акценти от местната кухня

 

СПЕЦИАЛЕН ФИЛМ ЗА ВСИЧКИ ТУРИСТИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПУСКА РУМЪНСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ TVR. Той е с обща продължителност 48 минути и е заснет през лятото на 2019 г. със съдействието на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. В него са представени най-големите природни и архитектурни забележителности на старата столица – крепостите Царевец и Трапезица, средновековните църкви в квартал „Асенов”, музеи, знакови забележителности и събития. Специално внимание е отделено на съхранените възрожденски занаяти на Самоводската чаршия, аудио-визуалното шоу „Звук и светлина“, Парка на миниатюрите, манастирите и местата за отдих в близост до града. Водещата Елена Дину и екипът й не пропускат най-доброто от местната кухня, заведения, хотели и възможностите за една незабравима и вълнуваща разходка в старата столица.

Двата епизода, посветени на богатото минало и динамичното настояще на болярския град, са част от туристическото предаване Cap Compas, което отвежда зрителите в най-любопитните и уникални места на света.

ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ФИЛМА ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЕ ИЗЛЪЧЕНА НА 30 НОЕМВРИ ПО TVR 2 И TVR 2 HD. В края на декември предстои излъчването на втората част от лентата.

Cap Compas е най-популярното телевизионно предаване за туризъм и пътешествия в северната ни съседка. Продукция на Румънската национална телевизия TVR вече осем години разказва истории за антропологията, културата, изкуствата, архитектурата и гастрономията на различни места по света и вдъхновява за пътешествия своите зрители.

Именно румънците са и най-масовите туристи в региона, като след филма се очаква техният интерес да е още по-голям.

С. МАРИНОВ

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!