180 четения

Коледари шетат из старата столица

Коледарчета от детските градини „Ален Мак” и „Евгения Кисимова” изненадаха кмета Даниел Панов и пожелаха здраве на великотърновци.

Сн. Ростислав ГРЪНЧАРОВ


 

В навечерието на Коледа служителите на НАП – В. Търново, и тази година посрещнаха коледари. Пременени в традиционни носии, с геги и ямурлуци, децата от групата на шестгодишните от ЦДГ „Соня” във В. Търново изпълниха поредица от коледарски песни и наричания и танцуваха. Коледарчетата бяха посрещнати с питка и лакомства, а директорът на ТД на НАП – В. Търново, Ивайло Здравков им пожела да бъдат здрави, щастливи и все така да носят добро настроение навсякъде, където отидат.


 

По традиция в навечерието на един от най-светлите християнски празници – Коледа, областният управител проф. д-р Любомира Попова и служителите на Областна администрация – Велико Търново, посрещнаха малки коледарчета. Децата от Целодневна детска градина „Евгения Кисимова“ и ученици от ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново гостуваха в Областната администрация. С песни и традиционни коледни наричания за здраве през предстоящата година те поздравиха областния управител и служителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *