439 четения

ВТУ търси работодатели за проекта си „Студентски практики“

РАБОТОДАТЕЛИ, КОИТО ДА УЧАСТВАТ В ПРОЕКТА „СТУДЕНТСКИ ПРАКТИКИ“, ТЪРСИ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“. Идеята е младите хора, още докато са студенти, да влязат в практиката, за да трупат опит. За целта университетът има нужда от работодатели, които са готови да предложат работни позиции за стажанти.

„Нужно е работодателите да се регистрират за участие и да подготвят своите обяви за работни позиции за практики. Уверяваме ви, че ще бъдете удовлетворени, ако изберете студенти от нашите 21 акредитирани професионални направления и над 60 специалности“, казват от вуза.

За първи път ВТУ реализира този проект още през 2012 – 2015 г. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Тогава висшето училище успя да сключи договори с 483 обучаващи организации и 783 ментори и през практическо обучение преминаха 3674 студенти.

Следващият етап на проекта беше финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Тогава вузът работи съвместно с 210 обучаващи организации и с 317 ментори, а в практическото обучение успешно се включиха 2204 студенти.

Стопански и нестопански организации, държавна и общинска администрация, училища и обучителни организации, синдикални и работодателски организации могат да работят с ВТУ по проекта. Трябва обаче да са регистрирани в Търговския регистър или други нормативно утвърдени регистри минимум шест месеца преди да се включат в проекта.

Обучаващата организация сама подбира студентите за позициите си. Важно е обаче практическото обучение да е съобразено с професионалното направление, в което студентът се обучава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *