149 четения

Италиански зоопарк бие тревога заради новия коронавирус

Собственикът на сафари парк в Новара, Северна Италия, предупреди, че скоро няма да може да храни своите 600 животни, ако карантината в страната продължи прекалено дълго и зоопаркът бъде лишен от посетители, предаде Франс прес. Там под слънчевите лъчи живеят на свобода камили, жирафи, хипопотами, носорози, слонове, щрауси, антилопи, бизони и пеликани. Собственикът на зоопарка Орфео Триберти се е загрижил за тях.

„Ситуацията все още не е трагична, но нещата може да се влошат – каза той. – Животните ни непрестанно се нуждаят от храна. Въпросът е колко дълго ще продължи това.“

Вследствие на призивите някои семейства купиха входни билети за бъдещи посещения в зоопарка, а други изпратиха храна и материали.

„Хората отговориха на призивите ни за помощ – изпратиха месо, зеленчуци, плодове, гориво – допълни Триберти. – Проблемът е свързан с осигуряване на продължително снабдяване“.

Служителят в зоопарка Алесандро Гамбели увери, че животните са в добро здраве и се чувстват добре. „Засега нямаме особени грижи, но всички животни са застрашени – отбеляза той. – Когато храната привърши, всички ще имаме проблеми.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *