По 6 тона дезинфектанти, разпръскват ежедневно из Павликени и Бяла черква

Продължава по график дезинфекцирането на улици и тротоарни площи с разтвор на натриев хипохлорит в Павликени и Бяла черква. Мярката е предприета по нареждане на кмета инж. Емануил Манолов срещу опасността от разпространение на COVID-19 в двата града. За ден от кампанията са разпръснати над 6 тона от дезинфекциращия разтвор. Третирането се извършва се от служителите на ОП „Благоустрояване и комунална дейност“ със специализиран автомобил, оборудван със система за миене и с гръбни моторни пръскачки. Мият се главните улици и тротоари, както и пространствата около хранителните магазини, включително и паркингите им.

Междувременно стана ясно, че още 11 жители на района в момента са поставени под карантина, след завръщането си от рискови държави. С това общия броя на поставените под карантина става 41 души. Хората, които живеят в същото жилище също са в условия на карантина. Контролът за спазването на карантинните условия ще се извършва от полицията.

Важно е да се знае, че хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус. Те и хората, с които живеят, трябва да спазват 14 дневна изолация и после да си продължат нормалния живот.

Всички павликенчани могат да подават сигнали на 112, РЗИ, полицията и Общината, ако станат свидетели на хора, които нарушават карантината.

One thought on “По 6 тона дезинфектанти, разпръскват ежедневно из Павликени и Бяла черква

  • 19.12.2020 в 5:25
    Permalink

    Само аз ли не съм видял?Особено в Бяла черква…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *