536 четения

НАП В. Търново: Не идвайте на място, а декларирайте и внасяйте данъци по интернет

От  Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново съобщават, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Към момента почти 32 хиляди жители на област В. Търново имат активен ПИК, който могат да използват за всички е-услуги на приходното ведомство.

Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до края на юни 2020 г., допълват от приходната администрация.

До момента подадените в НАП В. Търново годишни данъчни декларации по електронен път от физически лица са 2972, от тях с ПИК са 2003, а с електронен подпис – 939 бр. За същия период през 2019 г. общият им брой е 2591, от които с ПИК – 1673 и с КЕП – 918. Видно е, че се увеличава броят на електронно подадените с ПИК декларации. За първите два месеца на 2020 година платените в НАП В. Търново данъчно-осигурителни задължения чрез ПОС устройство са удвоени, в сравнение със същия период за 2019 г., като за 2020 г. общата сума е 1,220 хил. лв., а за 2019 г. – 586 хил. лв.

НАП В. Търново продължава да обслужва клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.  Приходната агенция съветва клиентите си да отложат посещенията си в администрацията до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *