Спорт

Отворят залите за фитнес при драконовски противоепидемични мерки

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, с която се допуска практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес от днес. Тренировките се подновяват при спазването на строги противоепидемични мерки, съгласувани с министъра на здравеопазването.

Собствениците на фитнес центрове и зали трябва да задължат посетителите да почистват ръцете си с дезинфектант, гел или сапун още на входните врати.

Хората трябва да спазват разстояние от 1,5 метра помежду си, като се допускат по един човек на 4 кв. м площ и не повече от 10 души общо.

В съблекалните не се позволява използване на шкафчета, намиращи се непосредствено едно до друго, и се ограничава броят на посетителите вътре.

Всеки треньор по групови програми следи броя на посетителите в неговата група, така че да не се превиши капацитетът на залата при спазване на дистанцията от 1,5 м.

Тренировките с персонален фитнес треньор се провеждат при спазване на всички мерки за сигурност и безопасност, без осъществяване на директен физически контакт. Посетителите използват само лични хавлиени кърпи, осигуряват се дезинфектант за ръце и препарати за дезинфекция на уредите. Минимум 4 пъти дневно трябва да се дезинфектират всички контактни повърхности, които могат да се докоснат от служители и посетители.

Служителите на рецепцията се защитават с маска за лице, шлем или преграда, както и с ръкавици, провежда им се инструктаж за следене проявата на симптоми от посетителите и как да се справят с тях.

Желаещи да тренират със симптоми като настинка, хрема, кихане, болки в гърлото, лека кашлица и повишена телесна температура не се допускат във фитнес центъра/залата по фитнес.

Всички противоепидемични мерки трябва да бъдат разлепени на видно място около входовете на залите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *