Тържествено се дипломира випуск 2020 от ПГСАГ „Ангел Попов“

САВИНА ИВАНОВА И РОМИНА МИНКОВА БЯХА УДОСТОЕНИ С ПЛАКЕТА „ПЪРВЕНЕЦ НА ВИПУСК 2020“ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „АНГЕЛ ПОПОВ“ във Велико Търново. Савина завършва специалност „Интериорен дизайн“, а Ромина – специалност „Строителство и архитектура“. Двете момичета получиха отличията си от директора на гимназията Евгения Илиева.
98 са абитуриентите на Гимназията по строителство тази година. Те завършват строителство и архитектура, интериорен дизайн, геодезия и архитектурна реставрация. 16 от тях са с отличен успех. 84 момичета и момчета получиха и свидетелства за трета степен на професионална квалификация, като 7 от тях са с успех 6.00 на държавния изпит по теория и практика по специалността. 41 абитуриенти тази година избраха за втори държавен зрелостен изпит държавния изпит за степен на професионална квалификация.
Всички зрелостници, постигнали отличен успех, активно участвали в извънкласни дейности и класирани на призови места на международни, национални, областни конкурси и състезания, утвърждавали авторитета на ПГСАГ „А. Попов“ през годините, получиха грамоти и предметни награди от ръководството на гимназията.
Гост на тържественото дипломиране беше заместник областният управител инж. Детелина Борисова, която е и възпитаник на професионалната гимназия. Инж. Борисова поздрави завършващите, връчи дипломите на отличниците на випуск 2020, а всички зрелостници получиха от областната управа специални пожелания за успешна личностна и професионална реализация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *