Ученици изненадаха учителката си в сватбения й ден

УЧЕНИЦИ ОТ ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ“ ИЗНЕНАДАХА БИВШАТА СИ ВЕЧЕ УЧИТЕЛКА ЕЛЕНА ГЕОРГИЕВА В СВАТБЕНИЯ Й ДЕН И Й ПОДНЕСОХА кратък рецитал със стихове, посветени на любовта. Хлапетата връхлетели в Катедралния храм минути преди началото на черковното венчание, за да поднесат на г-жа Георгиева своите рецепти за щастлив семеен живот.

Рая, Мартин, Николай, Александър Петров и Александър Георгиев се подготвили за изненадата с помощта на досегашния си класен ръководител Стефан Ангелов. „Николай дойде от Лясковец, някои от децата дори на море отказаха да тръгнат, за да участват в заверата. В изненадата ни се включи и отец Михаил, който ни позволи да прекъснем за пет минути венчанието, като каза, че молитвите на децата са най-чистите думи, които двама младоженци биха могли да чуят в такъв специален за тях ден“, разказва Стефан Ангелов. И уточнява, че Елена Георгиева, която вече е г-жа Апостолова, започнала да работи с неговите хлапета, когато те били в трети клас. Но само за две години тя толкова бързо влязла в сърцата им, че те я приели безрезервно като своя втори учител и я заобичали.

Семейство Апостолови и децата Рая, Мартин, Николай, Александър Петров и Александър Георгиев

„Дрескодът на тържеството беше лавандулово лилаво, затова и всички деца носиха училищните си връзки, които са лилави. Но този път им ги вързах не на вратлетата, както е за официалните ни поводи, а на ръчичките, за да бъдат в тон с всички гости на сватбата“, уточнява г-н Ангелов. Гражданската церемония се състояла на панорамната площадка на „Звук и светлина“ и докато продължавала тя, децата се криели. След това Стефан Ангелов и отец Михаил уточнили най-подходящия момент, в който хлапетата да влязат в храма.

Знакът били думите на свещеника, че в този свят ден за семейството най-хубаво би било да посрещнем всички тук, в храма, децата, които са дошли да изрекат благословии към младото семейство. „И тези пет пораснали вече наши врабчета буквално влетяха в църквата, разбъркаха тишината и успяха да разплачат Елена“, допълва още Стефан Ангелов.

Елена Георгиева, която е начален учител в ОУ „П. Р. Славейков“, е вече обвързана с Александър Апостолов, учител по физкултура в Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“. От събота двамата са семейство Апостолови. Но от 15 септември те отново ще се върнат в двете си училища и Елена Апостолова и Стефан Ангелов ще посрещнат следващия си випуск първокласници.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *