75 четения

Близо 800 тома книги бяха дарени на три читалища във Великотърновска област в рамките на доброволческа акция „Книгодарител“

Близо 800 тома книги бяха дарени на три читалища във Великотърновска област в рамките на доброволческа акция „Книгодарител“. 329 са книгите, дарени в Бяла черква, читалище „Ради Филчев 1896” във Вишовград прие 292 книги от даренията, а „Отец Паисий 1905” в Полски Тръмбеш – 294.

Акция „Книгодарител“ стартира „Лукойл“ в края на август в големите градове на страната с цел да събере по-нови издания в полза на читалищните библиотеки в малките населени места. Над 50 доброволци приемаха даренията в 16 събирателни пункта в продължение на три седмици. Единственото условие за хората, които решиха да споделят любимите си книги, беше те да са издадени през последните 15 – 20 години. Даренията са разпределени за общо 19 активно работещи библиотеки в страната – 17 читалищни, една училищна и един дом за стари хора. Всички те по собствена инициатива са проявили желание да получат дарения от акция „Книгодарител“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!