104 четения

Ученици управляваха Община Павликени за един ден

Възможността да бъдат кметове, общински съветници и експерти в общинската администрация за един ден в Павликени имаха учениците от единайсетите и дванайсетите класове в града. Те участваха в рамките на Деня на ученическото местно самоуправление в общината.

На 12 октомври по повод Деня на българската община Община Павликени отвори вратите си за учениците от двете гимназии в града. Младият кмет за един ден беше Иван Миронов от ПГАТ „Цанко Церковски“. Той е единадесетокласник в специалността „Бизнес администрация“. През миналата година Иван постави пиесата „Крали Марко в XXI век“, а така също се занимава и с шиене на народни носии.

Председателят на Общинския съвет Йоана Дечкова е от СУ „Бачо Киро“. Двете училища излъчиха и заместник-кметове. Млади хора застанаха на местата на секретаря на Общината, на директорите на дирекции „Устройство на територията и строителство“ и „Бюджет и финанси“ и отделите „Хуманитарни дейности“, „Регионално развитие“, „Общинска собственост“ и „Правно обслужване“ и на еколога на общината. Млади хора заеха местата и на общинските съветници.

Точно в 8:30 ч. всички ученици бяха на работните си места. Те придружиха титулярите на длъжностите в ежедневната им работа. Младите експерти участваха и в редовната оперативка, където „новият” кмет провери напредъка в работата на връстниците си и им постави задачи. През деня бяха проведени заседания и на три постоянни комисии в Общинския съвет, които разгледаха реални казуси от работата му.

Тържествено заседание на Ученическия общински съвет увенча деня. В ролята на общински съветници влязоха 11 ученици от СУ „Бачо Киро“ и 10 от ПГАТ „Цанко Церковски“, които излъчиха и протоколчик на заседанието. Те приеха своя дневен ред и чуха официалните слова на младия кмет и председател на Общинския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!