845 четения

За безпристрастно разследване на смъртта на Христо Денев призоваха на бдение в старата столица

ДЕСЕТКИ ХОРА СЕ СЪБРАХА НА БДЕНИЕ В ПАМЕТ НА 19-ГОДИШНИЯ ХРИСТО ДЕНЕВ, ПОЧИНАЛ СЛЕД ЗАРАЗЯВАНЕ С КОРОНАВИРУС в старата столица. Съпричастни с болката на семейството дойдоха в петък вечерта в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където запалиха свещички и се помолиха за душата на младежа. На събитието присъстваха приятели, съученици и близки на момчето, както и много местни, които не го познават, но заявяват подкрепа на родителите му в търсене на истината за фаталния край. Там бе и бащата на Христо – адвокат Иван Денев.

„Искаме мирно, без да нарушаваме обществения ред, да покажем нашето желание за обективно и безпристрастно разследване. Надявам се, че следователите и прокурорите в София ще си свършат работата и каквито и да са нищожни и милостиви законите, ако има някаква вина – тя да се манифестира. Истинското наказание аз очаквам да дойде от съдбата“, коментира почерненият родител.

Той заяви, че не е получил становището на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ и не е съгласен с изводите на разследващото звено, че синът му е починал след усложнения. Подчерта, че присъствието на толкова много хора на бдението му дава увереност, че случаят няма да потъне в забвение.

„Синът ми дойде да се лекува тук, може да се каже, че сме връзкари, тъй като главната сестра ни е близка роднина, уж имаше специално отношение. Още не мога да повярвам. Това е пълен абсурд. Колкото и да се опитват да го отдадат на усложнения, на болест, истината е, че той е лекуван с над 30 – 40 медикамента. Дори и да не са били едновременно поставени и прилагани, всяко вещество стои в организма определено време, така че може да се каже, че тези медикаменти са го атакували едновременно”, сподели още адвокат Денев.

ТОЙ ОПРЕДЕЛИ КАТО АБСУРДНО ОБЯСНЕНИЕТО НА ЛЕКАРИТЕ ОТ ТЪРНОВСКАТА БОЛНИЦА, ЧЕ ЛИПСАТА НА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ се дължи на факта, че няма как да дезинфекцират документ, внесен при болен от коронавирус. Посочи, че ежедневно е търсил екипите и по телефона, и лично в стационара, но не е бил уведомяван за приложеното лечение.

Бащата на Христо призова присъстващите да дойдат на струването на 3 месеца от смъртта на момчето на гробищния парк във Велико Търново на 31 октомври.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 коментара за “За безпристрастно разследване на смъртта на Христо Денев призоваха на бдение в старата столица

 • 19.10.2020 в 12:01
  Permalink

  Още когато Министъра на здравеопазването смени шефа на агенция „Медицински Надзор“ Росен Иванов ми стана ясно че лобито на Ръководството на МОБАЛ В Търново ЕАД е надделяло в този „казус“. Горките боляри, ако знаеха за какво „здравеопазване“ им отиват вноските. Ковид19 само ще им допокаже не кирливите ризи ами осраните памперси. Колкото до докторите , те да си знаят дали са приложили адекватното лечение

  Отговор
 • 19.10.2020 в 12:26
  Permalink

  Най- важното за едно здраве е имунната система. Ако не е силна, вътрешната защитна сила на организма намалява. Имунната система намалява, когато сме затлачени с токсини. Всеки трябва първо да се промени и започне здравословен начин на живот.
  Лекарите могат да помогнат, но организмът когато няма сили , там е проблемът.
  С обидни думи и размахване на надмощие за отплата не е решението.
  Трябва смирение и разбиране. Съветвам повече образованост , за да се разбере как се променят нещата в организма, ако злоупотребяваме със захарта например или алкохола, наркотиците, прекалена храна …може да се изброят много неща.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *